Szívesen fogyasztunk sajtokat, csokoládét és gyümölcsöt is a főétkezések között

Csokoládét, sajtokat és gyümölcsöket is szívesen fogyasztunk két főétkezés között. A magyarok 34 százaléka a gyümölcsöt, 17 százaléka a csokoládét, míg 8 százaléka a sajtot választja ilyen alkalmakkor. A Nielsen kutatásából kiderül, hogy a főétkezések között azért falatozunk ilyen élelmiszereket, hogy örömet szerezzünk magunknak. A második leggyakoribb ok, hogy kényeztessük magunkat, a harmadik pedig, hogy a szükséges tápanyagokhoz hozzájussunk.

orsegikecskesajt

Azt is megtudtuk, hogy sokaknak fontos az egészséges nassolnivaló. Számít, hogy természetes élelmiszer legyen, génmódosítás nélküli összetevőkből álljon, és természetes ízesítésű legyen.

 
Susan Dunn, a Nielsen globális szakértői tanácsadó szolgálatának elnökhelyettese úgy fogalmazott: “A napközben történő falatozáshoz a fogyasztók egészséges ennivalót keresnek, de egyelőre gyakran elcsábulnak. Ha a gyártók jobban megismerik a fogyasztók igényeit, akkor az segít nekik megtalálni a helyzet kulcsát, hogy kínálatukban egyensúlyba hozzák az élvezetet az egészséggel.”

 

Nézted, nálunk milyen sajtokat és természetes alapanyagból készült nassolnivalót találsz. Kóstold meg a sajtokat, válassz tejtermékeink közül! A képen: Őrségi kecskesajt – a kámoni bisztróban kapható.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.