Tápláló reggelivel célszerű indítani a napot

Az európaiak 20 százaléka egyáltalán nem eszik reggelit, 61 százalékuk pedig hetente többször kihagyja ezt az étkezést. Elmondásuk szerint az ok, hogy reggel nincs idejük rá.

A gyerekeknél sem sokkal jobb a helyzet, háromból egy gyermek nem eszik reggelit. Pedig nekik még fontosabb lenne a tápláló étel reggel is.

Szakemberek szerint a hagyományos felvágottas kenyér mellé lehetőleg zöldséget is kell fogyasztani – így több vitamin jut be a szervezetbe. Ügyelni kell a kálcium-, ásványi anyag, kellő mennyiségű rost bevitelre is.

Kiderült, hogy helytelenül reggelizünk. Nem juttatjuk be a szervezetbe a létfontosságú tápanyagokat – számolt be a HáziPatika.com. Ezen célszerű változtatni.

Reggel a legjobb, ha kiadósan étkezünk. Együnk mondjuk tejterméket, tojást, omlettet, és igyunk mellé rostos gyümölcslevet.

Fontos tudni, hogy minden kihagyott reggeli negatívan befolyásolja az agyműködést. Ez nem csak a gyerekekre igaz, hanem a felnőttekre is.

Gondoljunk arra is reggel, hogy egész éjjel “koplaltunk”. A szervezet alvás közben is dolgozik, ugyanúgy fogyaszt energiát. Van, hogy így 10-12 órán át sem jut be élelmiszer a szervezetbe. Ezt reggel kell pótolni.

Indítsa a napot Szombathely első reggelizőjében, az Omlett étteremben. Az ételkínálatról tájékozódjon itt.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.