Ti mivel eszitek a kocsonyát?

Ahány ház, annyi szokás – mondják. Sokféle módon ízesíthetjük a kész kocsonyánkat. Ízlés kérdése. Van, aki ecetes hagymát fogyaszt, mások csak ecettel, egy-két kortynyit raknak rá. Az egyik nagy kedvenc a friss, reszelt torma, vagy ha nincs, akkor a bolti változat is megteszi. Az ízlések nagyon eltérhetnek egymástól. Találkozhatunk olyan kocsonyaevővel is, aki a kenyéren kívül nem eszik semmit mellé. Más meg csípős csalamádét vagy savanyított paprikát fogyaszt. Gyors kutatásunkkor találkoztunk olyannal is, aki kemény tojást eszik hozzá pluszban.

kocsonya

Van, aki ugyanezt belefőzi a hús és a zöldségek mellé. Egyesek ki nem állhatják, ha zöldség kerül a hús mellé, mások kifejezetten igénylik. Ami a legtöbb álláspontban egyezik, hogy minőségi kocsonyahús nélkül nem készülhet el az ételünk.

 
Ami a kocsonya mellé fogyasztott italokat illeti, a legtöbben a citromos teát ajánlják vagy a forralt bort. De a pálinka és a rum is igencsak passzol hozzá – sokak szerint.

 
Nálatok mi a szokás? Mit fogyasztotok a kocsonyához?

 

 

*Kocsonya alapanyag és kész elvihető kocsonya a Kámoni Húsboltban!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.