Vitaminforrás a bisztrónkból

Az enyhe idő beköszöntével, sajnos hajlamosabbak vagyunk megbetegedni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a megfelelő étrenddel és vitaminokkal biztosítsuk a szervezetünket a vírusok ellen. Összeszedtük azokat a vitaminforrásokat, amiket nálunk a pultban is megtalálhatsz.

Vitaminforrás a bisztró pultjából.

Ha betérsz a bisztrónkba egy nagy adag frissen készült comb mellé érdemes kérni egy adag salátát is, nem csak az íze miatt, hanem mert ezek a saláták tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rengeteg jótékony hatásuk van a szervezetre.

Az alábbi salátákat megtalálhatod a pultjainkban, illetve azt is leírjuk, miért érdemes éppen azt fogyasztani.

 

Céklasaláta

Sokan nem kedvelik ezt a vörös zöldséget, de rengeteg jó tulajdonsága révén bátran ajánljuk mindenkinek. Ásványi anyagokban gazdag, illetve vitaminokban sem szűkölködik. A B9 vitamin-tartalma révén jelentős vérképző szerepe van. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a vörös színű ételek fogyasztása hozzájárul az energiaszintünk helyreállításához.

Vitamintartalma: A, B1, B2, C 
Ásványi anyagok: folsav, foszfor, kálium, kén, nátrium, magnézium

Jelentős szerepe: méregtelenítés, közérzet javítás, gyors energiaforrás a szervezetünknek

Káposztasaláta

Az igazi vitaminbombaként is ismert saláta. A magas C vitaminnak köszönhetően immunerősítő szerepe van, ami ebben az időben nagyon fontos. A káposztasalátát rengeteg ételhez lehet fogyasztani.

Vitamintartalma: Magas C vitamin tartalom, B1, B2, B6, E
Ásványi anyagok: kálcium, vas

Jelentős szerepe: gyulladáscsökkentő, elősegíti a fogyást, segíti az emésztést, szebbé teszi a bőrt, antibakteriális hatás

Uborka saláta

Nagy kedvenc az uborkasaláta, hiszen bármivel szívesen fogyasztjuk és ott van a legkedveltebb zöldségek listáján is. Mivel káliumban gazdag, hozzájárul a vesék egészséges működöséhez, ezáltal nagyban segíti a méregtelenítést.

Vitamintartalma:C, A, K
Ásványi anyagok: kálium

Jelentős szerepe: alacsony kalóriatartalmú, enyhe vízhajtó hatású

 

Vitaminforrás a bisztró pultjából

Tehát ha legközelebb nálunk jársz és ennél egy jót, ne felejts el salátát is kérni!

Bisztrónk pultjában természetesen további salátákat is találhatsz, amiket szintén ajánlunk mindenkinek.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.