Zserbó és krémes volt a legtöbbeknél az asztalon – Önöknél milyen édességet fogyasztottak húsvétkor?

A középkorúak házilag készítették a sonkát húsvétra, bolti, kész sonkát a 18-29 éves korosztály és az idősebbek vettek. Az édességek közül leginkább a répatortát, az almás süteményt és a zserbót készítették el a háziasszonyok.

 

Van különbség a fővárosi és vidéki háztartások között. A Budapesten kívül élők a hagyományos süteményeket készítették, zserbó és hatlapos került ezekben az otthonokban az asztalra. Sokan készítettek krémest és/vagy kókuszkockát. Mindez a Nosalty.hu felmérésből derült ki. Összesen 7 ezer 780-an adtak választ. Főként hölgyek. Ezek alapján készítettek is egy sorrendet, mely sütik voltak a legnépszerűbbek most húsvétkor. Mi is közöljük az első tízet:

 
1. zserbó
2. krémes
3. répatorta
4. mézes krémes
5. linzer
6. kókuszkocka
7. kuglóf
8. fanta, fantás, mirinda szelet
9. tiramisu
10. hatlapos

 

Szombathelyen, a kámoni bisztróban is rendszeresen kínálunk házi süteményeket, nézzen be hozzánk és válasszon a helyben sütött édességeink közül.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.