Sőt, van, hogy csalódunk akkor, ha a megvásárolt bor nem parafadugós, hanem csavaros. Ezután már nem is olyan finom. Nincs meg a rituálé, a kicsomagolás, a dugóhúzó használata és a pukkanás.Gondoljunk csak a kávéfogyasztásra. A folyamatos kevergetés is a rituálé része. Így szeretjük. Elképzelhető, hogy enélkül nem is lenne ugyanolyan a kávé íze. Ugyanez igaz a csokoládé fogyasztására és kicsomagolásra – olvasható erre vonatkozó írás a Times oldalán.
Gondoljuk csak végig, mennyi rituálénk van naponta és mennyi kapcsolódik az étkezéshez. Most a Psychological Science-ben publikált tanulmány rávilágít arra, ezeknek mekkora jelentősége van. Ennek ismeretében pedig akár könnyebben lehet változtatni a rossz étkezési szokásokon is.
Kóstolja meg Szombathelyen az Omlett étterem kínálatában szereplő ételeket, az étlapot itt találja.