Hogyan lesz igazán ropogós a panír?

Az igazán jó rántott húsok akkor lesznek finomak, ha a panír kellően ropogós és nem szívja fel magát rengeteg olajjal.

Biztosan mindenkinek van egy jó receptje, praktikája amitől igazán ropogós lehet a rántott ételünk. Nos, mi is adunk egy remek tippet, hogy a panírozás még tökéletesebb legyen.

A morzsa

Biztosan vannak, akik már hallottak a panko morzsáról, esetleg kóstolták is már valamikor, de talán kevesen tudják, hogy mégis mi az.

A panko morzsa nem más, mint a zsemlemorzsa japán verziója. Ám van egy kis – pontosabban nagy – eltérés a hagyományos és a japán változat között. Míg a hagyományos változat egészen apró szemcsékből áll, addig a panko morzsa nagyobb, szilánkosabb darabokat tartalmaz és nem csak a kenyér belsejét, de olykor még a kenyér szélét, vagyis a héját is felhasználják.

Mivel a panko morzsa nagyobb, mint a sima zsemlemorzsa, ennek köszönhetően egészen más állagú és textúrájú lesz a panír is. A panko emellett kevesebb olajat képes felszívni, így könnyedebb lesz a rántott étel ennek a morzsának köszönhetően.

Ami pedig a legfontosabb, a panko morzsával készült panír sokkal ropogósabb lesz, mintha sima zsemlemorzsával készítettük volna el.

Ha kíváncsi vagy milyen a panko morzsában készült étel, nem kell messzire menned, hiszen nálunk is megkóstolhatod.

Állandó étlapunkról ajánljuk:

Panko morzsában sült fogas hollandi mártással
Sertésmáj panko bundában

A panko bundás ételeink mellett sok más rántott fogás közül válogathatsz. Kóstold meg ezeket is!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.