Kámon-Hús Kft.

Ahol mindent megtalál

9700 Szombathely Maros utca 2

06 94 460-096

info@kamonhus.hu


Így teszik az ételt a vendég elé

Több tálalási típus létezik. Valószínűleg ezek mindegyikével találkoztak már, akik rendszeresen járnak étterembe. Angol, francia és svájci vagy amerikai tálalásokat különböztetünk meg. Mutatjuk, mi a különbség.

A legszínvonalasabb felszolgálási mód az angol szerviz. Ebben az esetben a tálalást a pincér végzi. Szemben a francia móddal. Itt a tányér üresen áll az asztalon. Az ételt a pincér hozza ki, viszont a vendég szed magának. A svájci, az amerikai kicsit eltér az említettektől. Utóbbi esetekben a tányérral együtt teszik a vendég elé az ételt. Egyes helyeken tányérszerviznek is nevezik ezt.

Az éttermekben leginkább a svájci tálalással találkozhatunk. Az elkészített ételt a pincér tányéron viszi a vendég elé.
A másik leggyakrabban használt felszolgálási forma a francia. Akkor alkalmazzák általában, ha az asztalnál kevesen ülnek, legfeljebb hatan. Az étkezés során a tálalóeszköz segítségével maguk szednek a vendégek. Nagyobb eseményeken, esküvőkön is szívesen választják ezt a tálalási módot. Itt ülésrendtől függően több tál is kerül az asztalra.

Ha enne egy jót, szeretne különleges ételeket, esetleg hagyományos ízeket kóstolni, jöjjön el Szombathelyen az Omlett étterembe.