Hírek

11 tipp a tízórai elkészítéséhez – tippek tízóraihoz a suliba

A szeptember hónap mindig az iskolakezdésről szól. Ilyenkor egy kicsit nehezebb felkelni reggel, hiszen nemrég még a strandon lubickoltunk. A számos iskolát körülvevő teendők közül most ismét a tízórait fogjuk kicsit kivesézni, ugyanis nagyon fontos, hogy milyen elemózsiával indítjuk útnak a gyermekünket. A cikkünkben található tippek tízóraihoz biztosan nagyon hasznosak lesznek azoknak, akik még nem rázódtak vissza, vagy gyermekük most kezdte az első osztályt.

Tippek tízóraira - Szendvics dobozban

Tippek tízóraihoz a könnyebb iskolakezdéshez.

2019.09.11.Tovább olvasom

Iskolai menza régen – Ilyen volt a régi idők menzai étkeztetése

Főzelékek, káposztás tészta és a feledhetetlen ízű piskóta kocka csokoládé öntettel. A régi korok menzáján ezek mind megtalálhatók voltak. Nem volt kimondottan finom, de megettük. Cikkünkben felidézzük milyen is volt az iskolai menza régen , így hogy újra elérkezett az iskolai időszak. Nosztalgiára fel!

Sütemény- piskóta szelet

Iskolai menza régen: ezeket ettük anno – piskóta

2019.09.4.Tovább olvasom

Iskolakezdés – Milyen a jó tízórai suliba?

Hamarosan ismét elkezdődik az iskola, ami nem csak a gyerekeknek nehéz, de a szükőknek is. Amellett, hogy rengeteg dolgot be kell szerezni még szeptember előtt, nagy fejtörést jelent a szülőknek, hogy kitalálják gyereküknek mi a legjobb tízórai iskolába.

Akiknek a gyerkőce nem elsőbe megy, már túl vannak legalább egy ilyen herce-hurcán amikor is útnak indítják a kis lurkót. Nem egyszerű visszaállni a hosszú nyár után és ez nem csak a szülőknek nehéz, de a gyerekeknek is. A nyári későn kelés, lazítás és pihenés után nem könnyű visszaszokni az iskolapadba és koncentrálni az órákon. Nagyon fontos ezért is, hogy megfelelő reggelit egyen gyermekünk és elegendő tízórait csomagoljunk az iskolába.

Wrap-ek dobozban paradicsommal

Tízórai iskolába – Fontos a változatosság

 

2019.08.28.Tovább olvasom

Savaria Karnevál – Ókori Római gasztronómai- 2.rész

Végre itt a Savaria Történelmi Karnevál, aminek apropóján utánajártunk mi is egy kicsit az ókori Róma gasztronómiájának. Cikksorozatunkban lesz szó étkezésről, étkezési szokásokról, alapanyagokról, konyhaművészetről és rengeteg érdekességről a római nép életéből.

Ókori római gasztronómia- edény a tároláshoz

Ókori római gasztronómia- Az ételek tárolása ehhez hasonló edényekben történt

 

2019.08.23.Tovább olvasom

Ave Savaria! – Ókori római gasztronómia 1. rész

Hamarosan megrendezésre kerül a Savaria Történelmi Karnevál, aminek apropóján utánajártunk mi is egy kicsit az ókori római gasztronómia érdekességeinek, titkainak. Cikksorozatunkban lesz szó étkezésről, étkezési szokásokról, alapanyagokról, konyhaművészetről és rengeteg érdekességről a római nép életéből.

Kenyerek az asztalon

Ókori római gasztonómia : A kenyér a rómaiak fő étke volt

2019.08.14.Tovább olvasom

Mit együnk a hőségben? – Nyári ételek az Omlett Étteremben

Ismét visszatért a hőség, amikor is nem sok kedvünk van a meleg tűzhely mellett állni és főzöcskézni, sőt sokszor még az evés is nehezünkre esik. Ilyenkor a nyári ételek nagyon jó választásnak bizonyulnak, amik amellett, hogy hűsítőek, sokkal könnyebben megemésztjük őket és még az elkészítésük is nagyon egyszerű. 

Ha a hőségben nem csak fagyin szeretnénk élni, érdemes végiggondolni, mik azok az ételek, amiket gyorsan el tudunk készíteni és könnyen emészthetőek.

Nyári ételek - Saláta

Egy könnyed saláta a meleg napokra

 

2019.08.7.Tovább olvasom

A nyár slágere a smoothie már az Omlett Étteremben is

Kóstoltad már a smoothie -t? Tudod miért szeretik olyan sokan és hogy miért javasolják a rendszeres fogyasztását?
Ha szeretnél többet megtudni erről az elsőre furcsa kinézetű italról, cikkünkben sok hasznos információt megtalálsz.

2019.07.23.Tovább olvasom

Frissítő ajánlatok a nyárra az Omlett étteremben

Frissítő ajánlatok, kellemes terasz, finom italok várnak rád az Omlett étteremben. Ha eddig még hezitáltál, hogy megkóstolj valami újdonságot, olvasd el ezt a rövid cikket, biztosan találsz valamit, amiért érdemes lesz eljönni hozzánk.
Nyári újdonságaink között mindenki találhat kedvére valót.

2019.07.18.Tovább olvasom

Műanyagmentes július az Omlettben

Elgondolkoztál már azon, hogy egy hónapban mennyi műanyagot használsz? Tudtad, hogy pár apró trükkel és odafigyeléssel Te is csökkentheted a kidobott műanyagok mennyiségét? Tudod miről szól a műanyagmentes július?

Ha Neked is fontos a környezeted, mindenképpen olvasd el a cikket és csatlakozz a műanyagmentes júliushoz Te is!

2019.07.3.Tovább olvasom

Konyhai hulladékok- Neked milyen gyakran telik meg a szemetesed?

Minden háztartásban nagy problémát jelentenek a konyhai hulladékok. Sajnos egyre több és több hulladékot termelünk, ami egy kis odafigyeléssel lényegesen lecsökkenthető lenne. Érdemes tehát egy-két praktikát bevetni, hogy elkerüljük a pazarlást és a hulladék felhalmozását.

2019.06.26.Tovább olvasom