Hírek

Nézz be hozzánk, és kérd a házit!

Már egy éve, hogy felújítottuk az Omlett konyháját és technológiai fejlesztést hajtottunk végre a húsboltban. Ez utóbbi azért volt különösen nagy lépés számunkra, mert a beruházásnak köszönhetően még több házias ízvilágú terméket készíthetünk helyben. Először házi virslit gyártottunk, aztán jött a házi füstölésű kolbász, most pedig már saját szalonnák is készülnek. Természetesen sok más kámoni finomság mellett.

2018.08.23.Tovább olvasom

Ebben a hónapban igazán extra, nyárias menükkel készülünk

Lesz grillezett finomság, hagyományos ízvilágú, egyszerűbb és extrább étel. És olyan is, amit talán még nem is kóstoltál. Mutatjuk az augusztusi kínálatot.

2018.08.6.Tovább olvasom

Így és ezért grillezz virslit!

Van, aki kiegészítésként készíti, mások főételnek szánják. A faszénen sült kolbásznak nincsen párja. Sőt, a grillen készített virsli is egészen más lesz, mintha hagyományos módon főznéd. A sütéstől lesz rajta egy karamellizálódott, füstös réteg, ami más módon nem nagyon jön létre, csak ha kerti sütőn készül.

2018.07.31.Tovább olvasom

Így készül a pejsli? Ha még nem kóstoltad, itt az idő

Mondhatnánk, hogy ez egy előtte-utána fotó. De igazából inkább ez a folyamat közepe. Nálunk így készül a pejsli, vagy más néven a szalontüdő. Már most jól néz ki.

2018.07.24.Tovább olvasom

Tárcsás sütés – a legjobb

Miért olyan jó választás a tárcsa, ha kerti sütögetést terveznénk? Mert gyakorlatilag minden elkészíthető rajta. Persze gulyás vagy halászlé nem, de lecsóhoz, pörkölthöz, különféle ragukhoz kiváló. Nem beszélve a szelet húsokról, a zöldségekről.

2018.07.20.Tovább olvasom

Zöldség, zöldség, zöldség – Klasszikus formában és extra változatban is felhasználjuk a bisztróban a nyári finomságokat

A napokban postoltuk a Facebook oldalunkon, hogy cukkinivel ízesített házi sütit kínáltunk a bisztróban. Úgy láttuk, hogy nagyon bejött nektek, úgyhogy a nyári “zöldség vonalat” még tovább erősítettük. Készítettünk például rántott cukkini golyókat is, amikbe a zöldségen kívül sajtot is tettünk. Nagyon klassz nyári étel. Egyébként így néz ki.

2018.07.19.Tovább olvasom

Ezeken is múlhat a grillezés sikere

Nem ajánlott például műanyag edénybe tenni a pácolt húst. A fém edény az ideális választás. Abban ugyanis sokkal jobban aktivizálódnak az íz- és illatanyagok. Már, ha nem zárjuk le légmentesen. A húsoknak ugyanis kell a levegő. Mi, a húsboltban is ezért tartjuk így az előre pácolt szeleteket.

2018.07.17.Tovább olvasom

Nem mindegy, hogyan rendezzük el a faszenet a grillezéskor

Ha azt szeretnéd, hogy a grillen készült hús ne száradjon ki a sütéskor, a faszén elrendezésre is oda kell figyelni. A szakértők szerint ugyanis nem mindegy, hogy mikor milyen hő éri a szeleteket.

2018.07.11.Tovább olvasom

Minek főznél otthon a szabadság alatt, ha ilyen Omlett-menüt is rendelhetsz

Itt a július, ezzel együtt itt a szabadságolás ideje is. Aki teheti, ebben a hónapban legalább egy hetet kivesz, hogy lazítson.

2018.07.9.Tovább olvasom

A hús mellé sajtot is tegyünk grillre!

Ha minőségi a hús, még pácolásra sincs szükség. Elég csak a grillre tenni a szeleteket, és ott sózni, frissen őrölt borssal megszórni. Ezt állítja Serényi Zsolt, a Tetovált séf, akinek a tippjeit a Nosalty osztotta meg nemrég. Ugyanitt olvasható az is, hogy a grillsajtokkal ugyancsak nagyon jól feldobható a húsok íze. Amivel természetesen mi is egyetértünk.

2018.06.27.Tovább olvasom