Hírek

Több marhahúst kellene fogyasztanunk

Kevés marhahúst fogyaszt a magyar. Sajnos jóval az uniós átlag alatt vagyunk. Évente 2,0-2,5 kilogramm az átlag. Ez pedig az egészségileg indokolt mennyiség fele, harmada. Az iránymutatás szerint ugyanis évente 6-8 kilogrammot lenne ajánlott fogyasztani.

2018.03.12.Tovább olvasom

Már pácolódnak a húsvéti sonkák – Te már tudod, hogy hol szerzed be az idén?

Szinte pontosan egy hónap, és itt a húsvét. Ami azt jelenti, hogy célszerű elgondolkodni azon, honnan szerezzük be a sonkát. Ha házi jellegűt szeretnénk, mindenképpen igyekezzünk, azok ugyanis sokszor limitált számban kaphatók. Nálunk is véges a kínálat. Persze lesz bőven parasztsonka, de azért biztos, ami biztos: ha igazi házias ízekre vágysz, jelezd időben!

2018.03.7.Tovább olvasom

Ezek is Kámonban készülnek

Virsli és lecsókolbász. Két kámoni finomság, ami a tavaly korszerűsített házi üzemünkben készül. Tudjuk, nem kifejezetten extra ételekről van szó, de mi büszkék vagyunk ezekre is, mert házi finomságok.

2018.03.5.Tovább olvasom

Új hónap, új menüsor – Íme, a márciusi kínálat

Felkerült a honlapra a márciusi kínálat. Olyan ételekkel, mint az almakompóttal kínált császármorzsa, a mustáros sertésdió, amihez tejszínes burgonya a köret vagy a mozzarellás-paradicsomos halfilé. És ez csak pár finomság.

2018.02.28.Tovább olvasom

A csirkeszárnynak nincs párja

A csirkeszárnnyal hogy vagytok? Szerintünk egy adu ász hús alapanyag. Rengeteg módon készíthető belőle étel, és még nem is drága.

2018.02.26.Tovább olvasom

A gyermekkorunk húslevesének nincs párja

Egy jó húsleves elfogyasztása a legtöbbünkben kellemes élményeket idéz fel. Ilyenkor rendszerint a gyermekkor jut az eszünkbe. És ennek nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk… Ha betegen fogyasztjuk, a kellemes emlékeknek köszönhetően a gyógyulás is gyorsabb lehet.

2018.02.23.Tovább olvasom

Rántott húsos típus vagy? – Készítsd a panírt panko morzsából!

Sok családnál még ma sem múlhat el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy ne legyen az asztalon rántott hús. Amivel nincs is baj, csak talán eljött az ideje, hogy egy kicsit más formában is készüljön az a bizonyos bécsi szelet.

2018.02.21.Tovább olvasom

Íztelennek tartod a főztöd? Ezek az apróságok segíthetnek

Te is sokat bosszankodsz azon, hogy manapság nincs íze a boltban vett zöldségeknek? Hiába főzöd mondjuk a levest a nagy könyv szerint, egyszerűen nem olyan lesz, mint kéne… A BuzzFeed gasztrós munkatársa, Jesse szerint nem biztos, hogy az alapanyaggal van a baj.

2018.02.19.Tovább olvasom

A sült hús francia salátával… – az egyik legjobb választás

A francia salátát szereted? És a sült húsokat? A kettőt együtt? Szerintünk remek párosítás, ahogy a grillezett zöldségek is nagyon jól mennek a bisztrós sültekhez.

2018.02.15.Tovább olvasom

Ha rendszeresen fogyasztunk erős paprikát, sokkal egészségesebbek lehetünk

Magyarok vagyunk, szeretjük a csípős ételeket. Húslevesben, gulyásban, pörköltben, kolbászban alap, hogy kerül bele egy kis csípős paprika. A legtöbben legalábbis így gondolkodnak… Akik egyébként jól is teszik, hiszen az erős paprika nem csak arra jó, hogy megizzaszt minket az étkező asztalnál, hanem egészségesebbé is tesz.

2018.02.13.Tovább olvasom