Hírek

Melyik a legjobb köret a grillhúsok mellé?

Hát persze, hogy a grillzöldségek és a grillsajt. Utóbbiról nem érdemes túl sokat beszélni, nagyon egyszerű elkészíteni. Csak a rácsra tesszük, és már sül is. A zöldségekhez viszont nem árt tudni egy-két praktikát. Mondjuk azt, hogy nem szükséges előre pácolni. Sokkal ízletesebb lesz, ha a vékony szeleteket csak a sütés előtt szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, sóval, borssal. Legalábbis a cukkinit, a padlizsánt így célszerű készíteni. Ami még sokat dobhat az ízvilágon, ha sütés közben egy kis vajat teszünk a szeletekre. Próbáld ki!

2018.06.5.Tovább olvasom

Mennyiért vegyünk grillt? És milyet?

Egyre több grillkolbászt sütögetünk, és a grillsajt is kezd népszerű sütögetős alapanyaggá válni. De a klasszikus alapanyagokat is szeretjük. Csak nem biztos, hogy a megfelelő eszközzel grillezzük azokat.

2018.06.1.Tovább olvasom

Grillezz mézes oldalast!

Grillhús és édeskés íz? Sokak nem is tudják elképzelni ezt a párosítást. Pedig érdemes. Sőt, nem csak elképzelni ajánlott, hanem ha van rá módunk, próbáljuk is ki. Kenjük be mézzel a húsunkat, és karamellizáljuk meg az így keletkezett felső réteget. Oldalasnak nagyon jó ízt ad a méz.

2018.05.29.Tovább olvasom

Festünk az étteremben: a héten zárva vagyunk – A bisztró és a húsbolt viszont nyitva

Ahogy arra már a múlt héten felhívtuk a figyelmeteket a Facebookon, a héten nem tudunk Jazz Chicken rendeléseket fogadni, és az étterem is zárva tart.

2018.05.28.Tovább olvasom

Így készül nálunk a konfitált kacsa

Kétségtelenül ez az egyik kedvenc étel az bisztróban. A konfitált kacsa ugyanis nagyon omlós, ízes, egyáltalán nem száraz, kellően szaftos. Ki ne választaná ebédre?

2018.05.23.Tovább olvasom

A töltött, göngyölt húsokat szereted?

Belegondoltatok már abba, hogy mennyiféle módon lehet elkészíteni egy göngyölt húst? Pontosabban hányféle töltelék kerülhet egy húsba? Mi most megtettük.

2018.05.16.Tovább olvasom

Görögös, barbecue-s és zöldfűszeres grillhús is készül…

Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, ha pedig pácolunk, lehetőleg természetes alapanyagokat használjunk. Legalábbis mi eszerint az elv szerint készítjük elő a grillhúsokat. Amikből most számos új fajtát kínálunk.

2018.05.14.Tovább olvasom

Kihagyhatatlan tavaszi étel: baconbe göngyölt spárga

Az a jó a tavaszban, hogy végre lehet friss zöldségekből ételt készíteni. Az Omlett menük között több ilyen finomságot is találsz. Ilyen a spárgakrém leves is, amit pirított baconnel kínálunk. De a spárga nem csak levesként készíthető el.

2018.05.9.Tovább olvasom

Így készíts hamburgert a grillen

Ha felmerül a grillezés lehetősége, alapanyagként általában valamilyen szeletelt húsra gondolunk. Pedig a darált húsból készült hamburger húspogácsa is remekül elkészíthető a grillen. Persze van néhány dolog, amire nem árt figyelni, de nem nehéz dolog kiváló házi burgert készíteni.

2018.05.7.Tovább olvasom

Új hónap, új menüsor

Már az első napokban lesznek extra fogások. Május 3-án paleolit vadász szelet készül sólettel. A második héten pedig készítünk tengeri halszeleteket tejszínes-fehérboros gombamártással. Aztán ami még szintén kicsit extrább, az a sült csirkecomb, amit hagymás-zöldséges-szalonnás tepsis burgonyával készítünk – kicsit jóasszony módra.

2018.05.2.Tovább olvasom