Hírek

Kávézós típus vagy? Nézd meg, naponta legfeljebb hány “feketét” ajánlott fogyasztani!

Sokaknak nem indulhat a reggel kávé nélkül, ahogy az ebéd utáni “fekete” sem maradhat ki a délutánból. De a nap végéhez is sokan egy eszpresszóval nyernek energiát – négy és öt óra környékén is többen isznak kávét. És olykor az is előfordul, hogy egy-egy találkozókor vagy egy nehezebb napon még pluszban is fogyasztunk. Szóval nem ritka, hogy egyesek napi négy kávét is isznak. De vajon ez egészséges-e?

2017.05.10.Tovább olvasom

Egy jó szaftos, ízletes oldalast nehéz visszautasítani – Te is így vagy ezzel?

Az oldalas is elkészíthető változatosan. És nem is kell hozzá túl nagy főzőtudomány, legfeljebb a pácolásra kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Az intenzívebb ízek ugyanis ennek és az időnek köszönhetők. Ha ugyanis oldalast készítenénk, legalább előző este pácoljuk azt be, és hagyjuk, hogy az íz teljesen átjárja a húsunkat. Egyébként nem kell a pác elkészítésekor se bonyolult és komoly konyhatechnikai tudást igénylő készségekkel rendelkeznünk…

2017.05.9.Tovább olvasom

Korszerűsítünk és fejlesztünk, ezért május 15-étől május 19-éig egy kis “szünetet” tartunk

Mint azt már többször is jeleztük, a húsbolt bővítése és az Omlett étterem konyhájának további korszerűsítése miatt rövid időre sajnos “szünetet” kell tartanunk. A leállás május 15-étől május 19-éig tart, így ebben az időszakban nem lesz menü sem. Megértéseteket köszönjük, a “szünet” után pedig mindenkit ugyanúgy várunk szeretettel!

2017.05.5.Tovább olvasom

Ezért együnk rendszeresen levest – Kérjük akár a menüben

Akárhogy is nézzük, a leves egy remek “találmány”. Nem véletlen, hogy a legtöbb szakértő ajánlja a rendszeres, napi fogyasztását. A leves ugyanis laktat, bőven van benne tápanyag (vitamin és ásványi anyag), segít fedezni a szervezet napi folyadékigényét, nem terheli meg a gyomrot, könnyen emészthető. Nem mellesleg nagyon változatosan és ízletesen elkészíthető – szóval nem lehet megunni.

2017.05.4.Tovább olvasom

Fejlesztések a húsboltban és az Omlettben – Elképzelhető, hogy egy kis szünetet is tartunk

Talán láttátok már vagy hallottatok róla, hogy újabb fejlesztésbe fogtunk a bisztró mögötti területen. A húsboltot bővítjük és az Omlett konyháját is tovább korszerűsítjük.

2017.05.2.Tovább olvasom

Te rendszeresen eszel meleg ebédet? Nézd meg, hogy a többséghez tartozol-e!

Komoly változáson mentek át az étkezési szokásaink az utóbbi 27 évben. A GfK felmérése szerint például 2016-ra jócskán megnőtt a hideg ebédet fogyasztók száma (28-ról 51 százalékra). Meleg ebédet kevesebben esznek rendszeresen, mint 1989-ben.

2017.04.27.Tovább olvasom

Ezért nézz rá az étlapon lévő előételekre is

Az előétel eredeti szerepe, hogy felkészítse a gyomrunkat a főételre. Ha például megalapozzuk az étkezést valamilyen salátával, már nem farkaséhesen esünk neki a fő fogásnak.

2017.04.26.Tovább olvasom

Megnéztük, milyen időjárás lesz a hétvégén – Kiderül, mehet-e a grillezés?

A grillfanatikusok talán az átlagnál is jobban várják, hogy végre kisüssön a Nap, és be lehessen gyújtani a faszenet. Mi is azok vagyunk, ezért meg is néztük, meddig kell várni a jó időre, mit ígérnek az időjósok a következő hosszú hétvégére.

2017.04.24.Tovább olvasom

Ha biztonytalan az időjárás, de grillezést terveztünk be

Szezonindító grillezéshez inkább a kolbászt válaszd a pácolt hús helyett. A grillkolbász ugyanis akkor is eltehető későbbre, ha mondjuk a bizonytalan időjárás miatt el kell halasztani a partit. És, amint látjuk, mostanában elég bizonytalan az időjárás…

2017.04.20.Tovább olvasom

Rengetegféle módon hasznosíthatjuk a húsvétkor megmaradt sonkát – Mutatunk egy-két egyszerű tippet

Húst kidobni luxus, de azért a végtelenségig enni sem túl jó – mondják sokan. És ez így is van, ezért jó, ha kicsit kreatívan állunk hozzá a megmaradt sonka problémájához, és megpróbálunk valami finom ételt készíteni a maradék felhasználásával.

2017.04.18.Tovább olvasom