Hírek

Rangsorolták a joghurtokat – a legjobb helyezett a Kámoni bisztróban is kapható

Rangsorolták a gyümölcs és cukortartalom alapján a hazai boltok polcain fellelhető joghurtokat. A Tudatos Vásárlók Egyesülete által készített felmérésben a legjobb helyezést a Kámoni bisztróban is kapható Cserpes joghurtok kapták.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ezért jó, ha bőségesen reggelizünk

Ismét kutattak, kiderült még néhány érdekesség a reggeli étkezéssel kapcsolatban. Például az, hogy bőséges reggelizéssel fogyni is lehet. A férfiaknál pedig csökken a szívproblémák kialakulásának az esélye.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ön egészségesen étkezik? A lakosság tíz százaléka tesz csak így

Tízből egy magyar étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően egészségesen, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.

2013.10.3.Tovább olvasom

Még jobb minőségű húsáru

Egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket dolgoz ki az Országos Húsipari Kutatóintézet. Az intézet szakértői 12 újdonságot fejlesztettek ki. Köztük olyan recepteket, amelyben csökkentett a sótartalom. Egyebek mellett felvágott-, sonka- és kolbászfélékre.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ön tudja, mikor kell kibontani a bort? Hány évesen a legjobb az íze? Mutatjuk

Milyen a jó évjáratú bor, mikor bontsam ki az összegyűjtött boraimat? Sok embert foglalkoztat a kérdés. Többen vannak úgy, szeretnének jókor finom bort inni, de nem tudják, hogyan válasszanak. Korábban írtunk már arról, hogy egyes ételtípusokhoz melyik bor illik, most kicsit az évjáratokat járjuk körbe.

2013.10.3.Tovább olvasom

Így teszik az ételt a vendég elé

Több tálalási típus létezik. Valószínűleg ezek mindegyikével találkoztak már, akik rendszeresen járnak étterembe. Angol, francia és svájci vagy amerikai tálalásokat különböztetünk meg. Mutatjuk, mi a különbség.

2013.10.3.Tovább olvasom

Teljesen megváltoztak a fogyasztási szokásaink – nézze meg, milyen lesz a jövő

Ennyit költünk élelmiszerre. A fogyasztási szokásaink teljesen megváltoztak. Az interneté a jövő.

2013.10.3.Tovább olvasom

Állófogadás – evés, ivás, ahogy az etikett mondja

Nem mindig könnyű megfelelni az etikettnek. Egy állófogadás alkalmával is vannak írott, íratlan szabályok, amiket szokás betartani. Megnéztük, mit javasol a “nagykönyv”.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ez kerüljön a gyerek tízórais szendvicsbe! Megnéztük, mit ajánlanak

Elsőként érdemes megjegyezni, hogy a fejlődő szervezetnek rendkívül nagy az igénye a fehérjékre. Jó minőségű hús és hal fogyasztása hetente legalább 5-6-szor ajánlott a gyerekeknek. Célszerű változatosan készíteni a szendvicseket.

2013.10.3.Tovább olvasom

Csirke vagy pulyka? Milyen húst válasszak?

Tudta, melyik húsfajt a legtáplálóbb? A marhahús. Nagyobb energiatartalommal rendelkezik még a libahús és a kacsahús.

2013.10.3.Tovább olvasom