Hírek

Így válassz halat az ünnepi menühöz – mutatunk néhány trükköt

Ötször annyi halat eszünk idén mint tavaly. Egy éve egy kilogramm volt az átlag, most 5 kilogramm. A nagy halvásárlási “roham” még csak most következeik. Ennek okán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hívta fel a figyelmet a halvásárlás íratlan szabályaira.

2013.12.11.Tovább olvasom

Így járunk gasztrofesztiválra

Gasztrofesztivál elemzés készült. Kiderült, hogy évente 1-4 ilyen témájú eseményre látogatunk és a belépőn felül 6 ezer forintot költünk. A tipikus vendég a felmérés szerint 39 éves párkapcsolatban élő fővárosi hölgy, aki a párjával együtt látogat a gasztrofesztiválra.

2013.12.10.Tovább olvasom

Nincs karácsony halászlé nélkül – házhoz is rendelhető Szombathelyen

Nincs karácsony halászlé, hal nélkül. Sokan vélekednek így. Ezt egy felmérés is alátámasztja. A legnagyobb halrajongók a Dél-Dunántúlon élnek, legkevesebben a fővárosban vannak.

2013.12.9.Tovább olvasom

Ha reggelizel, akkor este kevesebbet nassolsz – Hogyan van ez?

Ha reggel fehérjében gazdag ételt eszel, akkor kevesebb egészségtelen, cukros, zsíros esti nassolnivalót fogyasztasz este.

2013.12.6.Tovább olvasom

Jó sok C-vitamin van a szalámiban! Ezt tudta?

Négyszer több C-vitamin található a szalámiban, mint az almában. Egészen pontosan 50 milligramm C-vitamin „rejtőzik” tíz dekagramm szalámiban. Mindezt a bajorországi fogyasztóvédők érdekvédelmi központja hozta nyilvánosságra.

2013.12.5.Tovább olvasom

Évente ennyi tejet, tejterméket fogyasztunk – és ennyit kellene

Az egészséges táplálkozás alapja a tej- és tejtermékfogyasztás. Évente 60-65 litert fogyasztunk fejenként. Vajon elég ez?

2013.12.4.Tovább olvasom

Azért jó, ha rendszeresen fogyasztunk baromfit – egyre többen ismerik fel ennek a fontosságát

A kiegyensúlyozott táplálkozásban elengedhetetlenek a baromfifélék. Különösképp a fehérje-, a vitamin- és az ásványi anyag tartalmuk miatt. Ezek a húsok könnyen emészthetőek, a szénhidrát tartalmuk pedig elenyésző.

2013.12.3.Tovább olvasom

Hal vagy pulyka az ünnepi asztalra?

Ön is szereti a pulykát? Egyre többen vannak ezzel így. Az utóbbi években igencsak megnőtt a pulykafogyasztás Magyarországon.

2013.12.2.Tovább olvasom

Így eszünk jövőre – ezek a 2014-es trendek

A legfontosabb talán, hogy újra hódít a csirkehús. Divatosabb lesz kis éttermekben étkezni.

2013.12.2.Tovább olvasom

Kíváncsi rá, milyen ételeket rendelünk leggyakrabban?

Nem nehéz kitalálni, hogy mely ételek a legnépszerűbbek. Nézze meg, melyikeket rendeljük a legszívesebben.

2013.12.2.Tovább olvasom