Hírek

Hal vagy pulyka az ünnepi asztalra?

Ön is szereti a pulykát? Egyre többen vannak ezzel így. Az utóbbi években igencsak megnőtt a pulykafogyasztás Magyarországon.

2013.12.2.Tovább olvasom

Így eszünk jövőre – ezek a 2014-es trendek

A legfontosabb talán, hogy újra hódít a csirkehús. Divatosabb lesz kis éttermekben étkezni.

2013.12.2.Tovább olvasom

Kíváncsi rá, milyen ételeket rendelünk leggyakrabban?

Nem nehéz kitalálni, hogy mely ételek a legnépszerűbbek. Nézze meg, melyikeket rendeljük a legszívesebben.

2013.12.2.Tovább olvasom

Itt a kocsonyaszezon – mi már készítjük

Úgy fest megérkezett a kocsonyaszezon, legalábbis a Kámoni bisztróba biztos. Mi már készítjük, sokan viszik is.

2013.12.2.Tovább olvasom

Ezért nem célszerű kiszorítani az étrendből a vöröshúst

Miért ne űzzük ki az étrendünkből a vöröshúst? Egyrészt finom ételek készíthetők belőle, másrészt a korábbi állításokkal ellentétben az egészségre is jótékonyan hat.

2013.12.2.Tovább olvasom

Erre figyelj a hús és más ételek hűtésekor

Készített egy remek összeállítást az origo.hu arról, mit javasolnak a szakemberek, mennyi ideig fogyaszthatók egyes élelmiszerek. Hogyan célszerű hűteni azokat?

2013.11.14.Tovább olvasom

Több, otthoni főzéshez szükséges élelmiszer fogy

Az elmúlt tíz hónapban több hús és sajt fogyott. Többen vásárolnak olyan élelmiszereket Magyarországon, amelyek az otthoni főzéshez szükségesek. Érdekesség, hogy az étolaj, a túró, a vaj eladása 1 és 7 százalék közötti mértékben emelkedett.

2013.11.14.Tovább olvasom

Ön mennyit szán házon kívüli étkezésre?

A magasabb iskolai végzettségűek közül többen veszik igénybe a házon kívüli étkezési lehetőségeket. Míg a diplomások havonta 5-6 ezer forintot költenek el így, addig az érettségizettek 2-6 ezer forintot, az ennél is alacsonyabb végzettséggel rendelkezők pedig 1-2 ezer forintot szánnak erre – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

2013.11.14.Tovább olvasom

Tévhitek a tojásról – nem kell tartani a szívproblémáktól

Összességében a tojás nem felelős a szívproblémák kialakulásáért. A koleszterintartalma miatt sokak által háttérbe szorított tojásról kiderült, hogy a túlzott aggodalom felesleges.

2013.11.14.Tovább olvasom

Így kávéznak a fiatalok

A fiatalok negyede naponta kávézik. Egyharmaduk pedig napi 2-3-szor iszik feketét. A legtöbben (58 százalékuk) már egészen fiatalon, 16-18 éves korban rászokott, van azonban egy réteg, amelybe tartozók már 15 évesen fogyasztották (23 százalék).

2013.11.14.Tovább olvasom