Hírek

Így teszik az ételt a vendég elé

Több tálalási típus létezik. Valószínűleg ezek mindegyikével találkoztak már, akik rendszeresen járnak étterembe. Angol, francia és svájci vagy amerikai tálalásokat különböztetünk meg. Mutatjuk, mi a különbség.

2013.10.3.Tovább olvasom

Teljesen megváltoztak a fogyasztási szokásaink – nézze meg, milyen lesz a jövő

Ennyit költünk élelmiszerre. A fogyasztási szokásaink teljesen megváltoztak. Az interneté a jövő.

2013.10.3.Tovább olvasom

Állófogadás – evés, ivás, ahogy az etikett mondja

Nem mindig könnyű megfelelni az etikettnek. Egy állófogadás alkalmával is vannak írott, íratlan szabályok, amiket szokás betartani. Megnéztük, mit javasol a “nagykönyv”.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ez kerüljön a gyerek tízórais szendvicsbe! Megnéztük, mit ajánlanak

Elsőként érdemes megjegyezni, hogy a fejlődő szervezetnek rendkívül nagy az igénye a fehérjékre. Jó minőségű hús és hal fogyasztása hetente legalább 5-6-szor ajánlott a gyerekeknek. Célszerű változatosan készíteni a szendvicseket.

2013.10.3.Tovább olvasom

Csirke vagy pulyka? Milyen húst válasszak?

Tudta, melyik húsfajt a legtáplálóbb? A marhahús. Nagyobb energiatartalommal rendelkezik még a libahús és a kacsahús.

2013.10.3.Tovább olvasom

A nők döntenek – a vásárlási döntéshozatalok 99 százalékában érintettek

Egy nagy bevásárlás alkalmával 25 ezer forintot költünk. Egy család átlagosan hetente egyszer megy vásárolni.

2013.10.3.Tovább olvasom

Ennyit költünk az étteremben – nézze meg, milyen ételeket tud rendelni ekkora összegből

A magyarok átlagosan 2 ezer 400 forintot költenek egy hagyományos étteremben.

2013.10.3.Tovább olvasom

Így sziesztázzon ebéd után – ha megteheti

Egy jó ebéd után vágyunk egy kis lazításra. Sokan vagyunk úgy, hogy könnyedén el tudnánk bólintani. Ha a munkaadó megengedné, akkor ezt tegyük.

2013.10.3.Tovább olvasom

Jó-jó a vajas pirítós, de nem elég – szükséges a tápláló reggeli

Jó, ha reggel legalább egy pirítóst eszünk. Ez azonban még kevés az egészséges életmódhoz. Gyakran hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a reggeli kihagyása rossz hatással van az egész napra, hosszú távon pedig kihat az egészségünkre is.

2013.10.3.Tovább olvasom

Kedvenc köret a burgonya – egyre jobban szeretjük a rizs is

Felzárkózóban a rizs, de még mindig a burgonya, amit legtöbbször köretként választunk. Az egészséges életmód azonban egyre jobban előtérbe került, ennek köszönhetően már a magyarok kétharmada hetente fogyaszt rizst.

2013.10.3.Tovább olvasom