7 alapszabály grillezéshez

A nyár egyik legkedveltebb programja kétségkívül a grillezés. Családdal, barátokkal összegyűlni, beszélgetni egy jót a frissen grillezett finomságok mellett, egy hideg ital kíséretében mindig emlékezetes. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mi az a 7 alapszabály grillezéshez, amiket ha betartasz biztosan sikered lesz a grill partiddal.

 

7 alapszabály grillezéshez

1. A pácolás a kulcs

A grillezés napja előtt érdemes már előre összekészülni, hiszen az igazán jó grillhúsoknak akár több nap is szükséges a pácoláshoz. Ha nem szeretnél bajlódni a húsok pácolásával, vehetsz készen is pácolt húsokat. Húsboltunkból mindig találsz választékot egy jó grillpartihoz.

2. Egy jó grillsütő már fél siker

A grillezést mindenképpen csak letisztított grillsütővel kezdd el. Bármilyen sütőd is van otthon, mindig figyelj arra, hogy az adott sütőben mennyi a sütési idő, hova érdemes tenni az egyes ételeket. Ha még nem tapasztaltad ki a sütődet, vagy éppen vásárlás előtt állsz, ez a cikk biztosan érdekelni fog.

3. Készülj elő a sütés előtt

Ne felejtsd el, hogy a sütés alatt a grillsütő mellett kell tartózkodni, így érdemes minden eszközt a közeledben tartani. Készülj elő tálakkal, fűszerekkel, olajokkal, grillfogóval, tálcával, grillkesztyűvel esetleg egy órával, amin számon tarthatod a sütési időt.

4. Ne feledkezz meg a köretekről

A grillhúsok mellett fontos, hogy gondoskodjuk különböző köretekről is. Választhatunk zöldségeket amiket szintén grillezve is elkészíthetünk, vagy készíthetünk salátát is. Ha valami extra finomságot próbálnál ki, gyümölcsöket is grillezhetsz.

5. Időzíts megfelelően

Ha vendégsereget vársz a sütést elkezdheted már az érkezésük előtt 45 perccel, hogy amikor megérkeznek, ne kelljen sokat várniuk a finom falatokra.
Figyelj arra is, hogy az egyes ételeket különböző ideig kell sütni.

6. Gondoskodj a hűsítőkről

Ne feledkezz meg a frissítő italokról sem és természetesen a behűtésüket is időben intézd el. A nyár legjobb hűsítői között szerepel a limonádé, a szörpök és természetesen a fröccs is.

7. Addig tisztítsd, míg még meleg

A grillrács egyszerű letisztítását ha még melegen végzed el, sokkal egyszerűbb dolgod lesz. Fogj egy darab alufóliát, amit összegyűrsz. Egy csipesszel, vagy grillkesztyűvel fogd meg az alufóliát és dörzsöld át vele a grillsütőt.

Ha figyelsz ezekre a tippekre és trükkökre, biztosan sikeres grill partit fogsz tartani. A húsok beszerzését, legyen szó előre pácolt, vagy pác nélküliről, húsboltunkból is megteheted.

 

 

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.