A medvehagymát szereted?

A tavasz egyik legnépszerűbb friss zöldsége a medvehagyma. Ez kétségtelen. Sokan hasznosítják ilyenkor, egyesek el is tesznek belőle későbbre, mások pedig azonnal frissen készítenek a felhasználásával valami finomat. De miért lett ennyire népszerű a medvehagyma?

Mert szinte bármihez adható, tavasszal könnyen beszerezhető és rendkívül jó ízt ad szinte minden ételhez. Nem mellesleg egészséges is. Különösen jó hatással van a koleszterin szintre, a vérnyomásra, valamint a az emésztőrendszer működését is támogatja. Továbbá remek vírus és baktérium ölő – akárcsak a fokhagyma.

Miket készítünk medvehagymából?

Szinte mindent. Ahogy írtuk, kis túlzással bármilyen étel ízesíthető vele. Sokan pogácsába teszik, mások krémlevest készítenek belőle. De olyan is akad, aki rántottába, körözöttbe teszi.

Szerintünk egyébként minden olyan ételbe kiváló, amihez passzol a hagymás íz. Akár egy jó fasírtba, illetve valamilyen göngyölt vagy töltött húsba. Ezek könnyen el is készíthetők.

Hol szerezhető be?

A piacon mindenképpen. De magad is beszerezheted, ha csak a saját szükségleteidnek megfelelő mennyiséget gyűjtesz belőle. Viszont ha szeretnél medvehagymás ételt készíteni, érdemes sietni, hiszen általában április elejéig tart szezon.

Ha pedig a szükséges hús hozzávalót szereznéd be, nézz be hozzánk a húsboltba!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.