Bizonyára Te is nehezen tudsz ellenállni a sülő bacon szalonna illatának. Nem véletlenül.A baconért nagyon odavagyunk. A HáziPatika.com bejegyzésében is olvasható, hogy egy 2010-es vizsgálat szerint a kanadaiak 43 százaléka inkább a szalonnát választaná a szex helyett.
A bacon nyersen is jó, de sütve még jobb. Ennek oka pedig az, hogy amikor készül, ellenálhatatlan illat árad. A sütés közben a szalonnában levő zsírok, aminosavak és cukrok olvadni kezdenek, és egy nagyon speciális kémiai reakció megy végbe, amit Maillard-reakciónak nevezünk. Ennek során mintegy 150-féle ínycsiklandozó illatú anyag szabadul fel, és kerül a levegőn keresztül az orrunkba. Az illatok pedig nemcsak étvágyat csinálnak, hanem stimulálják az agyunkat és a testünk más részeit is: ezért érezzük azt, hogy annyira kívánjuk a bacont, hogy nem tudunk neki ellenállni – áll a HáziPatika.com összeállításában.