Az őszi bográcsozásnak is megvan a maga hangulata

Szerintünk az őszi szabadtéri főzéseknek is megvan a hangulata. Ilyenkor kifejezetten kellemes a tűz közelében üldögélve beszélgetni, és talán a bográcsban főtt forró leves is jobban esik, mint a nyári kánikulában.

Ilyenkor nyílván már nem esti főzésre kell gondolni. Az a legjobb, ha a tüzet már délelőtt elkészítjük, és a főzésnek is ilyenkor fogunk hozzá. Így az időigényesebb ételek is elkészülnek és elfogyaszthatók, még mielőtt lemegy a Nap. Plusz így, a kellemes őszi délutáni napsütésben lazítva tudjuk megenni a finomságot, amikor azért a tűztől távolabb sem fázunk. Persze közben pokrócba is burkolózhatunk és forró teát vagy forralt bort is kortyolgathatunk. Így aztán tényleg teljes lesz az élmény.

Ha pedig még maradnánk a szabadban, a parázsban gesztenyét is süthetünk az étel elfogyasztása után. Vagy ha grilleztünk, a faszénen is remekül megsüthetjük.

Merthogy ősszel grillezni is nyugodtan lehet. Sőt, ha csak pár óránk van arra, hogy kint készítsünk ételt, praktikusabb is a grillt választani. Süthetünk gyorsan elkészülő grillkolbászt vagy valamilyen szárnyast, esetleg hamburger húst is. Ezek mellé pedig szintén passzol a forralt bor.

Szóval ha kedvet kaptál egy kis őszi sütés-főzéshez, nálunk a hús alapanyagot beszerezheted. Várunk a hentesüzletünkben Szombathelyen.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.