Az ünnepek alatt 2,5 kilogramm sertéshúst fogyasztunk – a bőrös hús és a malac is sokak érdeklődését felkelti nálunk

Az ünnepek alatt 2,5 kilogramm sertéshúst fogyasztunk. Ez a decemberi átlag. Amúgy a sertéshús fogyasztás visszaesett az utóbbi években, éves átlagban a napi fogyasztás nem éri el a 10 dekát sem. Inkább baromfit eszünk.

„Az elmúlt évtizedekben a baromfi húsokat jól menedzselték, a hazai kereslet is ebbe az irányba tolódott el” – mondta el a Világgazdaságnak Németh Antal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke. Pedig a magyar sertésfajták kedvező változásokon mentek át az elmúlt 10-15 évben – tette hozzá -, a genetikai állomány sokat javult, ma már modern fajtákat hizlalnak a termelők. Érdemes lehet ezt is tudni!

A kámoni húsboltban is megugrik a sertéshús iránti kereslet az ünnepek alatt. Szilveszterre is sokan vásárolják. Népszerű ilyenkor a bőrös hús, és malcot is egyre többen választanak Nézze meg a kínálatunkat ön is! Az aktuális ajánlat itt.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.