Azért jó, ha rendszeresen fogyasztunk baromfit – egyre többen ismerik fel ennek a fontosságát

A kiegyensúlyozott táplálkozásban elengedhetetlenek a baromfifélék. Különösképp a fehérje-, a vitamin- és az ásványi anyag tartalmuk miatt. Ezek a húsok könnyen emészthetőek, a szénhidrát tartalmuk pedig elenyésző.

 

Sokan választják manapság az egészségesebb húsféléket. A hazipatika.com nemrég megjelent cikkében például az is olvasható, hogy egyre növekszik az igény a természetes tartási körülmények között tenyésztett állatok húsa iránt. Ez is ezt igazolja.

 
A cikkben az is taglalják, hogy miért értékesek a húsfélék. Egyrészt a baromfihús magas biológiai értékű fehérjeforrás. Alacsony a zsírtartalma, a koleszterinszintje pedig nem számottevő. Amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok, a baromfifélék könnyen el is készíthetőek, ezért egyre több család asztalára kerül belőlük.

 

Ha Ön is minőségi baromfihúst vásárolna Szombathelyen, válogasson a Kámon-hús hentesüzletének kínálatából.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.