Sokan grilleznének finom húsokat, de kert híján nem igazán van rá lehetőségük. A balkongrill egy viszonylag új technika, amely áthidalja ezt a problémát.
A sütőt a balkon korlátjára kell kitenni, de falra is erősíthető. Mi is találkoztunk már a technikával, az egyik szombathelyi áruházban is lehet kapni. A találmány egyébként Henrick Decker nevéhez fűződik.
A virágládához hasonló szerkezetre egy grillrácsot kell csak ráhelyezni, a tüzet, a parazsat pedig a tartórészben kell létrehozni. A neten kutakodva találtunk néhány beszámolót. Olvasható, hogy nem túl nagy, ezért kisebb társaságoknak javasolják csak, de fél tucat kolbász és két kisebb steak elkészíthető rajta.
Próbára fel! A sütnivaló kiválasztásában segítünk (Kámon-hús, Maros u. 2.), az élménybeszámolókat, a már kipróbált sütőkről gyűjtött tapasztalatokat pedig kommentben vagy e-mail-ben várjuk. Jó sütögetést!