A baromfihús fogyasztását népszerűsítik – Ezeket tudtad?

Szeretnék bemutatni a baromfitermékek hangsúlyos szerepét a modern gasztronómiában. Egyebek mellett arra hívnák fel a figyelmet, hogy helyi árut vásároljunk. Kiderült, hogy a baromfi jelenleg az egyik legnépszerűbb húsfajta hazánkban.

 

Egyre többen vásárolnak baromfihúst. Feltehetőleg ennek az az oka, hogy a vásárlók tudják, a felhasználási lehetőség nagyon széles. Olvasható: az ásványi anyag tartalma is rendkívül magas. Zsírtartalma tág határok között változhat, így a zsírszegény csirkétől a zsírban gazdagabb liba- és kacsahúsokig megfelelő összetétellel jól kombinálhatók a dietikus és a hagyományos magyar konyhával is.

csirke-pult
Előnyként említendő még, hogy kedvező jegyeiket konyhatechnikai elkészítésük – sütés, főzés, párolás – során is megtartják. Önmagukban süthetők, ehhez elegendő a zsírtartalmuk. Az elkészítésekor nem szükséges plusz zsír és olaj hozzáadása.
Ahhoz azonban, hogy valóban ízletes legyen a végeredmény, fontos a minőség. Ezért is javasolják sokan, hogy helyi hentestől célszerű beszerezni a húsárut, hiszen az itt található hús eredetében biztosak lehetünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.