Bográcsgulyást készítünk a legszívesebben – Szerintünk csülökkel az igazi

Ha szabad téren készített ételekről van szó, a többség a bográcsozást választja a grillezéssel szemben. Ez valószínűleg azért lehet így, mert a jó magyaros ételek így készíthetők el a legjobban. Különösen népszerű bográcsos finomság a pörkölt és a gulyás.

A kinti főzést választók közül az előbbit 32 százalék, míg a gulyást 18 százalék készíti. Igaz, ezek egy pár évvel ezelőtti felmérés eredményei, de nem hinnénk, hogy mára sokat változott volna a helyzet. A húsboltunkba betérő vásárlók igényei alapján legalábbis erre tudunk következtetni. Sokan kérnek ugyanis sertéshúst a kinti pörkölthöz és a gulyásba. És egyre többen vásárolnak csülköt is, ami szintén a bográcsba megy.

Mi ezt ajánljuk!

Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben írtuk: a csülkös gulyás azért lesz olyan finom, mert a zsírszövetekben van az igazi íz. De ettől a tulajdonságától még nem lesz zsíros a levesünk. Ellenkezőleg, sokkal tartalmasabbá, kiadósabbá válik. És egy kicsit kocsonyássá is, ami megint csak pluszt ad a gulyásnak.

Csülök a húsoltban

Tennél egy próbát? A bográcsos főzéshez való hús alapanyagért nézz be hozzánk! A címünk: Szombathely, Maros u. 2.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.