A bográcsos ételekbe bátran mehet a kolbász és a szalonna is

Sokan, ha bográcsos ételt főznek, gulyást vagy pörköltet készítenek. Pedig jóval több lehetőség kínálkozik ennél. Készülhet szabad tűzön például tokány vagy brassói. Nagyon jó kis halászlevek főzhetők kint, kitűnő a bográcsban elkészített palócleves, a paprikás krumpli. De chilis bab is bátran főzhető egy kerti összejövetel alkalmával is.

Mi mindegyik felsorolt ételt szívesen ajánljuk – főleg akkor, ha nagyobb létszámú vendéget várunk. Az elkészítéshez pedig azt javasoljuk, hogy egy kis szalonnát, kolbászt tegyünk az ételhez – már, amelyikhez illik. Az alapízt ugyanis a hagymával együtt ezek a hozzávalók adják meg igazán. Persze csak is a jó szalonna és az ízletes kolbász képes erre. Ezért, ha ilyet keresünk, célszerű hentesüzletben körbenézni.

6

Az egyik rendezvényünkön készült bográcsos finomság

Ha főznétek, sütnétek, nálunk vásárolhattok hús alapanyagot, előre pácolt és nyers szeleteket is. De a szalonna és a kolbász is ott lóg a húsboltban, úgyhogy, ha kérnétek belőlük, csak szóljatok.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.