Célszerű rendszeresen fogyasztani marhahúsból készült ételeket is

A marhahús nem csak finom, de egészséges is. Ezért bizonyos időközönként érdemes fogyasztani valamilyen formában.

Egyebek mellett azért, mert a húsok közül a marhahús fehérjetartalma az egyik legmagasabb. A fehérje pedig meghatározó szerepet tölt be a sejtjeink felépítésében és működésében. A fehérjék nélkül nem lesz elég erős az immunrendszerünk. Ha viszont rendszeresen eszünk például marhahúst, sokat teszünk egyebek mellett a gyulladásos, a vírusos és a daganatos betegségek megelőzéséért.

De a marhahús nem csak a magas fehérjetartalmával járul hozzá az egészség megőrzéséhez, hanem a bő vitamin és ásványi anyag tartalommal is. B12 vitamin, cink, vas és szelén is jóval több található a marhahúsban, mint más húsfélékben.

marhahús

Vesepecsenye chillis roquefort-mártással

Persze ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan marhahúst kell enni. De az biztos, hogy időközönként célszerű. Akár otthon készíteni vagy étteremben rendelni.

Nálunk, Szombathelyen, a kámoni hentesüzletben vásárolható marhahús nyers formában, míg az Omlett étteremben kész ételként is rendelhető. Összesen tízféle, marhahúsból készült étel szerel az étlapunkon. Kérhető egyszerűbb marhapörkölt, de hagymás rostélyos és chilis vesepecsenye is (képen). A teljes kínálat itt.

És a végére egy érdekesség, amiről itt írtunk korábban:

A legelőn nevelt, füvet fogyasztó marha húsában hatszor több omega3 zsírsav található, mint a gabonát fogyasztó állatéban. Ami segít a depresszió leküzdésében, és a szellemi leépülés egyik ellenszerének is nevezik.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.