Cupákos vagy nem cupákos?

A cupákos falatokról megoszlanak a vélemények. Egyesek pont az ilyen ételeket tartják igazi gasztronómiai értéknek, míg mások teljesen elzárkóznak ezektől a nem túl esztétikus fogásoktól. Viszont a kinézet csak egy dolog. Egy étel igazi ízét mégis csak a cupákos falatok adják meg.

Nemrég írtuk: ha valaki teheti, tegyen a gulyásba is csülköt. Az így kifőtt zsír ugyanis jóval gazdagabbá teszi az ízvilágot, nem beszélve arról, hogy tartalmasabb is lesz az ételünk.

csülök-vásárlás-Szombathelyjpg-600x397De a bőrös csülök önmagában is egy remek étel.

A kocsonyánál is hasonló a helyzet. A cupákos falatok nélkül nem lesz meg az az igazi íz, amilyennek lennie kell. Ráadásul az állaga sem lesz kocsonyás, ha nincs benne a csontos, zsíros belevaló. Megenni persze nem muszáj ezeket. De az elkészítéshez szerintünk nélkülözhetetlenek.

Ugyanakkor mi azt gondoljuk: jó, ha nem csak színhús, hanem zsírosabb, bőrkés falat is kerül a tányérba.

Ahogy a körömpörköltbe is. Ez az étel sem egy diétás fogás. Viszont finom. Ha valaki szereti a cupákos falatokat, nála ez biztosan az egyik favorit.

Végül pedig említsük meg az ossobuccot is. Nemrég írtunk erről az ételről.

Akkor így fogalmaztunk: ez egy nagyon ízletes, szaftos, igazi olaszos étel… Pontosan. Merthogy ez egy velőscsont – tipikus cupákos falat. Ezért egyértelmű, hogy itt is helyet kapott a listánkban. Amennyiben erről többet olvasnál, klikk ide.


Ha pedig bármelyik felsorolt ételt elkészítenéd, nálunk a kámoni hentesüzletben találsz hozzávaló hús alapanyagot. De a bisztróban is rendszeresen készítünk cupákos ételeket. Ezért ha valami igazán tartalmas finomságra vágysz, nézz be ide is.


 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.