A disznósajttal hogy álltok?

Sokan idegenkednek tőle, főként a kinézete miatt. Viszont amikor megkóstolják, félreteszik az előítéleteket. A jól fűszerezett, megfelelő alapanyagból készített disznósajt igazán ízletes. Ezt előbb-utóbb a legtöbben belátják.

A disznófősajtnak, préssajtnak és préshurkának is nevezett ételbe a készítéskor fejhús, tokaszalonna és bőrke is kerül. Van, hogy szív, nyelv és fül is része lesz. Elsőre talán érdekesen hangozhat egyeseknek, ízlelés után viszont – ahogy írtuk – általában minden előítéletet félretesz a kóstoló.

Az ízben meghatározó a fűszerezés, ez némi gyakorlatot és tapasztalatot igényel. Ahogy a füstölése is, merthogy füstölt változat is készülhet a disznósajtból.

disznosajt

Disznósajt és néhány házi finomság a kámoni húsboltból

Szerintünk egy házilag, természetes alapanyagból készült, jól ízesített disznósajt vacsorára igazán remek lehet. Frissen sült kenyérrel, egy kis savanyúsággal vagy paprikával – ki, ahogy szereti. Talán abban is egyetérthetünk, hogy a disznósajtos vacsora után egy fröccs vagy egy jó korsó sör tovább fokozza az élvezetet. Hajrá!

Ha kedvet kaptál, nézz körül nálunk “disznósajt ügyben”! Várunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.