Dobd fel töltelékkel a húsok ízét! – Legyen egy kirándulás része az alapanyag beszerzése

Mindenkivel előfordul, hogy már nem igazán kíván bizonyos húsféléket – főleg nyáron. Ez érthető, hiszen ha mindig hasonló az ízvilág, egy idő után unalmassá válik az étel. Viszont van egy egyszerű módszer arra, hogy kis változtatással teljesen új finomságot varázsoljunk egy régi változatból.

Ez a töltött hús a bisztróban készült, de hasonlót otthon is készíthetsz.

Készítsünk tölteléket. Egy karakteres ízű megoldás nagyon sok pluszt adhat egy unalmassá vált fogáshoz. Gondolj például arra, hogy mondjuk nyári zöldségeket adsz a húsodhoz. De tölteléknek a sajtok többsége, a házi kolbász és a szalonna is kiváló. Ahogy némelyik gyümölcs is. A csirkéhez, a kacsához és a vadakhoz például kiváló a szilva. A szárazabb húsoknak nagyon “jól áll” a csirkemáj, mint töltelék, de egyesek velőt is használnak “belevalónak”. Viszont mi most, nyár lévén inkább szezonális tölteléket ajánlunk. Friss zöldfűszer, snidling, petrezselyem, újhagyma, spenót – mind mehet a húsokba. Mondjuk egy kis gombával vagy juhtúróval.

Legyen program az étel előkészítése is!

Ha van rá módod, ez utóbbiból is szerezz be házit – kirándulj el érte egy természetközeli helyre. Mondjuk az Őrségbe. És a gombát is gyűjtsd össze magad (persze csakis szakértő ellenőrzése után használd)! Így nem csak az étel elfogyasztása lesz élmény, hanem az alapanyag beszerzése és annak előkészítése, elkészítése is egy plusz program lehet.

Hogy tetszik az ötlet?

Ha kedvet kaptál a töltött finomságok elkészítéséhez, a hús alapanyag beszerzésében segítünk.

Ja, még egy dolog: nem csak húsba lehet zöldséget tölteni. Zöldségbe is lehet húst tenni. A gomba kalapjába és a paprikába például mehet a darált hús.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.