Egy-két hasznos infó a szalonnasütéshez

Látszólag egyszerű dolog a szalonnasütés. Azért a tökéletes élmény és íz elérése érdekében célszerű néhány lépésre odafigyelni. Az sem mindegy például, milyen szalonnát választunk. A legjobb, ha jó húsos, füstölt szalonnát kérünk a hentesünktől. Azért nem baj, ha egy kis zsír is van rajta.

 
Az előkészítéskor vagdaljuk be a szalonnánkat, ha így teszünk, a szalonna minden része jól átsül. A legtöbben a nyársra a szalonna mellé hagymát is tűznek – így az igazi. Ha nem akarjuk, hogy leessen, inkább közepes méretű egész vöröshagymát tegyünk a nyársunkra, ne karikára vágottat. Legjobb, ha ezt húzzuk rá utoljára. A szalonna csíkok közé kolbászkarikákat is tehetünk. Így a végeredmény még ízletesebb lesz.

 

A sütéssel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy tűzön ne tegyük. Várjuk meg, amíg parázs lesz. Nagyjából 50 centiméterre a parázstól süssük a szalonnánkat, lehetőleg folyamatosan forgatva, a zsírt kenyérre csöpögtetve. Szenesedésig semmiképp ne süssük, az így megégett szalonna ehetetlen. Akkor vagyunk kész, ha jó ropogósra, aranybarnára sült a szalonnánk.

 

Ha kedvet kapott a szalonnasütéshez és megfelelő alapanyagot szeretne vásárolni hozzá, Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében segítünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.