Egy kis só, bors után jöhet a szósz a grillhúsra – De óvatosan, csakis a sütés végén!

Legyen házi vagy bolti a grillhúsokhoz szánt szószunkat csak a legvégén tegyük a húsra. A cukortartalom miatt ugyanis könnyen megégnek és megbarnulnak.

Ha grillezünk és nyitottak vagyunk az újdonságokra, próbáljunk ki különféle szószokat. Így a megszokott ízektől eltérő, számtalan ízvariációt próbálhatunk ki. A legnépszerűbbek a paradicsom, a ketchup alapúak, de sokan mézes vagy whiskivel felturbózott szószt tesznek a húsra.

A “szószos sütéskor” nem kell különösebben előre pácolni a húsunkat. Elég, ha egy kis sót, borsot teszünk rá. A grillen pedig süssük puhára a szeletet, és az utolsó percekben kenegessük csak meg az előre elkészített vagy megvásárolt szószunkkal. Még egyszer mondjuk, a cukortartalom miatt vigyázzunk ezzel, ne hagyjuk, hogy ráégjen a húsunkra!

Ha ügyesek voltunk, garantáltan ízletes hús kerül a tányérunkra. Szerintünk érdemes kísérletezni ezzel a nyári sütögetésekkor.

A hús alapanyag beszerzésében segítünk. Gyere el hozzánk, a Kámon-Hús hentesüzletébe! És a szószokról is kérdezd bátran a kollégáinkat!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.