Egyesek a sertéshús kihívójaként emlegetik a pulykát

Több pulykahúst fogyasztunk, de még mindig nem eleget. Személyenként 5,5 kilogrammot eszünk belőle évente, pedig a pulykahús legalább olyan egészséges, mint a csirke. Valamiért mégis kevesebbszer esszük a baromfifélék közül – valószínűleg az ára miatt. Ez azonban úgy tűnik, változni fog.

 

Egyesek a sertéshús kihívójaként emlegetik a pulykát. Az általános jövedelmi helyzet emelkedésével a hús iránti kereslet is nőhet itthon – közölte az elelmiszer.hu a Magyar Pulykaszövetség fórumán elhangzottakat.

csirke-pult

Pulyka és más szárnyasok hús is nagy választékban megtalálható a  kámoni húsboltban

Az oldalon olvashatók egy felmérés eredményei is, miszerint a baromfihús fogalma kimerül a csirkehúséval, a baromfihús a burgonya után a legnépszerűbb élelmiszerünk. A vevők egészségképe alapján a baromfihús jelképezi a fitnesz, a sportos, vagyis az egészséges táplálkozást. Ugyanakkor a baromfifélék közé tartozó pulyka és a kacsa esetében a kutatás nem mutatott ki karakteres megállapításokat, egyik húsféle sincs karakteres pozícióban – olvasható.

 
Ha kedvet kapott minőségi pulykahús elkészítéséhez, jöjjön el hozzánk a kámoni húsboltba, és válogasson a kínálatunkból. Szívesen ajánlunk továbbá más baromfiféléket is, kacsa és liba is megtalálható a kínálatunkban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.