Évente nagyjából 60 kilogramm húst fogyasztunk el. A sertéshús aránya ebből 25 kilogramm évente. Ami nem sok. A legtöbbször pedig rántott húst készítünk belőle.
Hozzáértők úgy vélik, az évi 25 kilogrammnál több sertéshúst is lehetne enni. Annak ellenére mondják ezt, hogy jelenleg a sertéshús aránya az elfogyasztott húsok közül 45 százalék, 2 százalékkal több, mint a baromfihús.
Sertéshús kínálat egy része a szombathelyi hentesüzletünkben
De mit készítünk sertéshúsból?
A legtöbben rántott húsként fogyasztják. A második a sorban a pörkölt, a harmadik helyen a sült hús és a sült oldalas áll, ezután jön a brassói és a fasírozott, valamint a töltött káposzta. Majd a sült tarja és a kolbászfélék. Ez jellemző az egész évre, míg nyáron inkább a grillre való finomságokat vesszük. Nagyjából így néz ki a sorrend.
Ön is szívesen készít különféle sertéshús ételeket? Jöjjön el hozzánk Szombathelyen, és mi segítünk a megfelelő hús alapanyag kiválasztásában.