Érlelt marhahús már nálunk is

Az érlelt marhahús beszerzése nem egyszerű, hiszen nagyon kevés helyen kapható. Jó hírünk viszont, hogy már nálunk Szombathelyen a húsboltunkban is kapható ez az elképesztő különlegesség.
Az érlelt marhahúst a húsok királyának is szokták nevezni, hiszen íze olyan kulináris élményt ad, amit legalább egyszer érdemes megkóstolnia mindenkinek.

Marhahús érlelve,

Érlelt marhahús – a húsok királya

Cégünk folyamatosan fejlődik és mindig azon vagyunk, hogy fejlesszünk. Igyekszünk minden igényt kiszolgálni és törekszünk arra, hogy mindig megfeleljünk a vevőink igényeinek. Szeretjük az újdonságokat, az ínyencségeket és a különlegességeket. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy húsboltunkba beszerzünk egy marhahús érlelő hűtőszekrényt, hogy vevőink is megtapasztalhassák, milyen is a húsok királya.

 

Az érlelt marhahús – a húsok királya

Az érlelt marhahúst a húsok királyának is szokták nevezni. Nem véletlenül, hiszen egy olyan különleges ízélményt ad, amit leírni talán nem is lehetne. A nagy steak rajongók tudják, hogy az érlelt marhahúsból készül a valódi, igazi steak, így nem is érdemes más alternatívát kipróbálni, mert teljesen más ízt kapunk, amivel nem biztos, hogy meg leszünk elégedve.

Az érlelési folyamat során a hús belül elkezd megpuhulni, porhanyóssá válik, kívül pedig szárad, keményedik. Ezek a kemény részek az érlelés folyamatának a veszteségei. Ezeket szokás levágni. Ez idő alatt a hús színe is megváltozik. A hússzín átvált vöröses, már-már fekete színűvé az érlelés során. Minél tovább tart az érlelési idő, annál nagyobb veszteséggel kell számolni és ennek következményeként annál drágább a hús is.
Az íz amit kapunk egészen más, mint amit eddig kóstoltunk.

A megfelelő steak alapanyag elkészítéséhez speciális hűtőberendezés és némi türelem szükséges. Az, hogy mennyi idő alatt készül el a hús, attól is függ, hogy melyik részéről beszélünk. Az érlelési idő általában maximum 4 hét. Ennél tovább nem érdemes érlelni egyik részét sem a marhának.


Az érlelő hűtőszekrény

Az új érlelőt a húsboltunkban találjátok, mindig szem előtt lesz, így láthatjátok, éppen mennyi hús készül benne. A gép rozsdamentes acélből áll, ami védi a húsokat az UV ellen. Az üvegajtó duplafalú és hőszigetelt, így a belső hőmérséklet teljesen független a kintitől. Az állítható hőmérséklet és páratartalomnak köszönhetően tökéletes érlelt marhahúsok készülhetnek benne.

Marhahús érlelő gép

Az új érlelő gép

Ha te is kipróbálnád ezt az izgalmas újdonságot, látogass el a húboltunkba, ahol további kérdéseidre is szívesen adunk választ.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.