Erre figyelj a hús és más ételek hűtésekor

Készített egy remek összeállítást az origo.hu arról, mit javasolnak a szakemberek, mennyi ideig fogyaszthatók egyes élelmiszerek. Hogyan célszerű hűteni azokat? Az írásban olvasható, hogy a készételek hűtés nélkül legfeljebb két órán át maradnak biztonságosan fogyaszthatóak.

 

Praktikus tanácsként írják, hogy a húsból már tálaláskor távolítsuk el a csontokat, és a hűtőbe is így tegyük el. A maradékot mindig tiszta, új tárolóedénybe tegyük, ne abba, amiben főztük. Lehetőleg kis adagokban, nagyjából 5 centiméter mély edényekbe, hogy könnyedén lehűljenek. Az is olvasható, hogy fölösleges kivárni, amíg kihűl az étel, a modern hűtőknek nem lesz bajuk. Célszerű azonban arra figyelni, hogy a langyos étel körül lehetőleg ne legyen más a hűtőben – figyelmeztetnek.

 

 

A húsoknak a 0-5 fok az ideális hőmérséklet

 

Az Orig.hu-n közöltek egy táblázatot is, amelyből kiderül, hogy a hűtőben tárolt csirke 1-2 napig fogyasztható, fagyasztva pedig egy évig. A sonka hűtve egy hétig, míg fagyasztva hat hónapig.

 

Ügyeljen erre azoknál a húsoknál is, amelyeket Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében vásárolt.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.