Egyes boltok, árusok így tévesztik meg a vásárlót. Mutatunk néhány tippet, mire kell odafigyelni a húsvét sonka vásárlásakor.
A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal szakemberei óva intenek az olcsó, rossz minőségű termékektől. Az árusokat ilyenkor ellenőrzik is, hogy kiszűrjék a trükköző kereskedőket. Közölték: leggyakrabban füstöltárukkal próbálnak trükközni a kereskedők.
Egyes termékekben mindenféle húsrész megtalálható, összepréselik azokat, telenyomják ízfokozóval, vízmegkötővel és állományjavítóval. A füstös ízt pedig füstaromával érik el. Sokszor pedig a feliratokkal is megtévesztik a vásárlókat.
Ha nem szeretne csalódni a húsvétra vásárolt sonkában, szerezze be azt ismert hentesnél. Vásároljon megbízható forrásból származó húsárut.
A Kámon-hús hentesüzletében vásárolható húsvéti sonkákról érdeklődjön kollégáinknál.