Erre figyeljünk, ha kiolvasztanánk a fagyasztott húst

A Házipatika.com járt utána annak, hogy miként célszerű kiolvasztani a fagyasztott húst. Elolvasva mi is szükségesnek tartottuk, hogy megosszuk ezek közül a legfontosabb tippet. Egészen pontosan azt, hogy miért célszerű hűtőben kiolvasztani a fagyott húst.

A mikrós olvasztás ugyan gyors, viszont a hátránya az, hogy olvasztás közben részben meg is főhet a hús. Ez pedig veszélyes lehet akkor, ha nem készítjük el azonnal. Vagyis a mikrózást csak akkor válasszuk, ha azonnal felhasználjuk a húst.

Mikrós olvasztás után már nem szabad a húst a hűtőben tárolni.

Azaz ha másnap készítenénk el az ételt, akkor mindenképpen hűtőben, lassan olvasszuk ki a fagyott húst. Így nem kockáztatunk.

Amúgy a hús fagyasztásától nem kell tartani. Ugyanis se vitamin, se ásványi anyag veszteség nincs a fagyasztás során. Más kérdés, hogy sokan vannak, akik csak a frissen vásárolt húsokat szeretik. Legyen bármelyik is szimpatikus, mi a hús beszerzésében segítünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.