Azért jó, ha nem marad ki az étrendből a hús

A növényekben például nem található B12-vitamin. Ennek fogyasztása pedig elengedhetetlen, egyebek mellett a vörösvérsejt normális képzésében van nagy szerepe. Ezért (is) fontos a szervezetnek a hús.

A B12 vitamin mellett számos más fontos összetevő található a húsokban, magas a B6-vitamin és cink, vas tartalmuk. A fehérje tartalma ugyancsak számottevő, 100 grammonként nagyjából 20 gramm. Ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül kell húst fogyasztani. Húsokból is lehet változatosan étkezni. Viszont ami biztos: napi fogyasztása ajánlott.

Együnk sovány húst, vadakat, így: fácánt, őzet – ha tehetjük, de rendszeresen fogyasszunk csirkét, pulykát. A heti étrendbe pedig iktassunk be sertést és fogyasszunk rendszeresen marhahúst. A napi fogyasztáskor együnk felvágottakat, szalámifélét. Esténként jó választás lehet a párizsi, a gépsonka, a csirke-pulyka felvágott. Friss zsemlével kitűnő vacsora.

 
Nem szabad azonban a belsőségekről sem megfeledkezni, máj, velő is rengeteg, a szervezetünk számára fontos összetevőt tartalmaz. Friss minőségi alapanyagok Szombathelyen, a kámoni hentesüzletbe.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.