Fontos a borválasztás, nem mindegy, melyik grillhúshoz milyen italt választunk.
Általánosságban elmondható, hogy a gyümölcsös, száraz fehérborok passzolnak a grillezett ételekhez, de az is igaz, hogy a könnyű és a nehéz húsokhoz más-más fajtát ajánlanak. Érvényes itt is a szabály, miszerint a fehér húsokhoz fehér bor, a sötétekhez pedig vörös illik.
A grillen elkészített szárnyas mellé laza fehérbort vagy akár fröccsöt is fogyaszthatunk – jó választás lehet, ha egy ízletes balatoni borból készítjük.
A nehéz húsok tartalmas vörösbort kívánnak. Ebben az esetben a kékfrankos és a zweigelt lehet megfelelő.
Beszerezte már a grillezéshez szükséges húst? Még nem? Segítünk a választásban. Jöjjön el hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe, és válogasson a minőségi húsáruk közül. A pácolásban is segítünk! Jöjjön el hozzánk!