Ezeken is múlhat a grillezés sikere

Nem ajánlott például műanyag edénybe tenni a pácolt húst. A fém edény az ideális választás. Abban ugyanis sokkal jobban aktivizálódnak az íz- és illatanyagok. Már, ha nem zárjuk le légmentesen. A húsoknak ugyanis kell a levegő. Mi, a húsboltban is ezért tartjuk így az előre pácolt szeleteket.

Íme, egy fotó a kínálatról

Amit viszont neked kell megtenned a sütés előtt: töröld át a húsokat! Mielőtt a rácsra tennénk a szeleteket, célszerű azokról eltávolítani a pác maradékát és a fűszereket. Erre azért van szükség mert egyébként könnyedén ráéghetnek az ételünkre az ízesítéshez használt anyagok. Meg a nedves húst amúgy sem ajánlott rácsra tenni. Hiszen így sokkal lassabb lesz a sütés – írják a Frisshús.hu-n. Ugyanitt közlik azt is, hogy az egyenletes sütés érdekében célszerű az inakat, zsírosabb részeket bevagdosni. Így a húsunk a hő, a sütés hatására nem pöndörödik össze a rácson. Ezt egyébként már megtehetjük a pácolás előtt – mármint a bevagdosást. Így ugyanis az ízek még jobban beivódnak a húsba. Viszont a sózást csak akkor tegyük meg, ha már a szeletek a rácson vannak.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.