Ezeket jó ha tudod, mielőtt nekilátsz a kolbász grillezésének

Grillkolbászt készíteni legalább annyira élvezetes, mint szelet húst grillezni. A végeredmény ízét illetően mindenképpen… Már ha ideális grillkolbászt választunk, és a sütéskor is odafigyelünk egy-két dologra.

A grillkolbász vásárlásakor legyünk körültekintők.

Nézzük meg például, hogy milyen az étel zsírtartalma. Ezt az állagából viszonylag könnyedén megállapíthatjuk. A túl puha kolbász ugyanis sok szalonnazsírt tartalmazhat, míg a keményebb túl keveset. Ha ez utóbbi tapasztaljuk, a sütés után nagyon száraz lehet a kolbászunk. Ezért az az ideális, ha a kolbász állaga a kettő közötti. Kicsit puha, de masszív grillkolbászt válasszunk! Ugyanakkor figyeljünk arra is, hogy ne legyen légbuborék a kolbászban és lehetőleg csak olyat vegyünk meg, amiben kizárólag természetes összetevők találhatók.

Kámoni grillkolbászok

A sütéskor vegyük figyelembe, hogy a gyors, magas hőben történő készítésnél csak a kolbász külseje sül meg. Ezért jobb, ha a rácsot magasabbra tesszük és csak akkor sütünk, ha már nem ég, hanem izzik a faszén.

A jó végeredményhez még hozzátartozik az is, hogy a kolbászokat folyamatosan forgatni kell. Vagyis nem elég, ha csak rátesszük a rácsra az ételt és egyszer átfordítjuk azt a másik oldalára. Folyamatos “gondoskodást” igényel a grillkolbász.

Figyelj ezekre Te is a sütéskor! Ha pedig grillezéshez ideális kolbászokat keresnél, nálunk házi ízvilágú finomságokat találsz.

Nézz be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.