Ezért együnk rendszeresen tojást és húst is

Jó rántotta és kiadós húsételek. Ezért kell, hogy ezek is szerepeljenek az étrendünkben.

A tojás, a hús, a máj gazdag B12 vitaminban, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő B12 vitamint, vészes vérszegénység és idegrendszeri zavar alakulhat ki. Persze ehhez hosszú idő kell. Ráadásul a máj akár 3 évre elegendő B12 vitamint is képes raktározni, azaz ennyi ideig ellátja a szervezetünket, ha megszűnik a “bevitel”. De ettől függetlenül nem árt rendszeresen hozzájuttatni a szervezetet, mert olykor gyengébb lehet a felszívódása.

A B12 vitamin egyébként azért is fontos, mert csak állati eredetű ételekben található meg, így a vegetariánusoknak tanácsos a pótlásáról más módon gondoskodniuk.

bbq - hús Szombathely

Összességében mindenkinek érdeke, hogy odafigyeljen a B12 vitamin bevitelére, vagyis fogyasszon húst és tojást, májat is rendszeresen. Fontos, hogy ezek az ételek is a változatos étrendünk részét képezzék. Ezzel is sokat tehetünk az egészségünkért.

Ha minőségi húsárut vásárolna, várjuk a szombathelyi hentesüzletünkben. Amennyiben egy jó rántottát enne, jöjjön az Omlett étterembe, a város első reggelizőjébe!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.