Ezért is fogyasztottak a nagyszüleink annyi szalonnát

Talán nem véletlen, hogy a nagyszüleink még úgy is egészségesek tudtak maradni, hogy szalonnát szalonnával ettek – kis túlzással persze. Egyértelműen nyilván nem lehet kijelenteni, hogy a szalonnának köszönhető az egészség, de az ellenkezőjét sem. Tudományosan is van ugyanis alapja annak, hogy hozzájárul az egészségének a megőrzéséhez az, aki minőségi szalonnát fogyaszt.

Hiszen a szalonnában egyebek mellett olyan Omega-6 zsírsavak találhatók, amik elősegítik a koleszterin csökkentését és erősítik az immunrendszert, azaz a szervezet ellenálló képességét. Ezt – úgy tűnik – a nagyszülők is tudták.

szalonna

Tény továbbá, hogy a zsírok – kis mennyiségben – a szívre is jó hatással vannak. Szabályozzák ugyanis a belső szervek izmainak az összehúzódását. És még azt is állítják a szakértők, hogy a szalonna a szeléntartalmának köszönhetően a dohányosoknak is segít. Egyebek mellett ugyanis megakadályozza az oxidációt, így valamelyest csökkentheti a dohányzás okozta belső károsodást – erről itt is olvashatsz.

Összességében az látszik, a változatos étrend részét kell, hogy képezze a szalonna is. Fogyasszuk tehát rendszeresen, lehetőleg jó minőségűt. Mi a beszerzésben segítünk.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.