Ezért nem célszerű kiszorítani az étrendből a vöröshúst

Miért ne űzzük ki az étrendünkből a vöröshúst? Egyrészt finom ételek készíthetők belőle, másrészt a korábbi állításokkal ellentétben az egészségre is jótékonyan hat.

Van benne vas, cink, B-vitamin, D-vitamin, protein, szelén. Emellett tartalmaz magnéziumot, rezet és foszfort. Táplálkozástudományi szakértők szerint napi 70 gramm fölötti vöröshús fogyasztás esetén kell megfontolni az adag csökkentését.
Szakértők továbbá azt is mondják: a vörös hús lényeges része az egészségnek. Szükséges a kiegyensúlyozott étrendhez.
Nem kell tehát minden nap vörös húsból készült ételt fogyasztani, de célszerű rendszeresen beiktatni az étkezésbe.

Ha minőségi húst vásárolna, nézzen körbe Szombathelyen a Kámon-hús hentesüzletében.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.