A nyári grillezések legfontosabb kelléke kétségtelenül a hús. De az ízélményhez azért egy jól megválasztott ital is sokat hozzá tud adni. Például egy jó fröccs kifejezetten jó választás.
Már, ha karakteres borból készül az ital. A hús ugyanis általában fűszerese ízvilágú, így a bornak is testesebbnek kell lennie. Főleg akkor, ha még hígítjuk is. A legjobb választás, ha valamilyen gyümölcsös ízű fiatal bort választunk a fröccs alapjául.
Mi egyébként a fehér vagy rosé borokra szavazunk. Jól behűtve tényleg igazi párja lehet a grillhúsoknak. És még a melegben sem veszít az aromájából. Szemben a vörösborral, aminek nem tesz jót, ha kicsit felmelegedik.
A grillhús mellé karakteres borból készült fröccs illik
Ugyanakkor ha a grillezéshez választunk bort, fröccsnek valót, nem érdemes a drága borok között keresgélni. Szomjoltáshoz való, átlagos árú bor is bőven megteszi. Ami egyébként nem azt jelenti, hogy minőségben lejjebb adtuk volna…