Fröccsöt a grillhúsok mellé!

A nyári grillezések legfontosabb kelléke kétségtelenül a hús. De az ízélményhez azért egy jól megválasztott ital is sokat hozzá tud adni. Például egy jó fröccs kifejezetten jó választás.

Már, ha karakteres borból készül az ital. A hús ugyanis általában fűszerese ízvilágú, így a bornak is testesebbnek kell lennie. Főleg akkor, ha még hígítjuk is. A legjobb választás, ha valamilyen gyümölcsös ízű fiatal bort választunk a fröccs alapjául.

Mi egyébként a fehér vagy rosé borokra szavazunk. Jól behűtve tényleg igazi párja lehet a grillhúsoknak. És még a melegben sem veszít az aromájából. Szemben a vörösborral, aminek nem tesz jót, ha kicsit felmelegedik.

A grillhús mellé karakteres borból készült fröccs illik

Ugyanakkor ha a grillezéshez választunk bort, fröccsnek valót, nem érdemes a drága borok között keresgélni. Szomjoltáshoz való, átlagos árú bor is bőven megteszi. Ami egyébként nem azt jelenti, hogy minőségben lejjebb adtuk volna…

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.