Grillezés télen? Miért ne?

A grill-fanatikusok ilyenkor sem tudnak pihenni. Télen is belobbantják a faszenet, és készítenek jobbnál-jobb grillhúsokat. A hideg nem lehet akadály. Sőt különleges hangulata van a téli grillezésnek.

A tűz, a grill mellett kortyolgatott forralt bor vagy egy kis házi pálinka egyből felmelegíti az embert. Ennek ellenére a réteges öltözködés ajánlott. Az északi nemzetek tagjai nem idegenkednek a téli grillezéstől. Ők főleg halat készítenek ilyenkor – érthető módon.

 
Nálunk a hús a népszerűbb

 
A tűz melege télen rendkívül jól esik, az ilyen programok pedig igazi élménnyé teszik a szabadban töltött pár órát. Télen ajánlatos már délelőtt nekilátni a sütésnek, nem szerencsés, ha estébe nyúlik a program. Ilyenkor gyorsan elkészülő húsokat javasolt fogyasztani. Grillezett csirke, kolbász, esetleg zöldségek lehetnek a nyerők. Válasszunk azért olyan időpontot, amikor napsütésre lehet számítani. Nagyon nedves időben ugyanis nehéz bánni a tűzzel, félő, hogy a húsok sem úgy készülnek el, ahogy azt szeretnénk.

 
Arról, hogy milyen húsokat ajánlott télen grillezni, kérje ki kollégáink tanácsát Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében. Válasszon esetleg az előre fűszerezett húsok közül.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.