A grillezésre szánt húst is inkább hentesnél vegyük

A grillezéshez se vásárolj bizonytalan eredetű húst. Az alkalmi vétel nem jó választás. Menj biztosra, és csakis megbízható hentesnél szerezd be a húst. Nincs annál nagyobb bosszúság, mint amikor hazaviszi valaki a grillezéshez szánt húst, és azt látja, hogy használhatatlan, ehetetlen. Ha hentesnél vásárolunk, nem védőgázas csomagolásban tárolt húst kapunk, hanem előttünk vágják le a kért mennyiséget.

Vagyis mi választunk, így nem érhet minket meglepetés. A másik dolog: a hús színe. A marhahúsnak egészségesen sötét vörösnek kell lennie, a sertéshús pedig akkor jó, ha rózsaszínes pirosas. A csirkének pedig szintén rószaszínnek kell lennie.

karaj

A címünk: Szombathely, Maros u. 2.

Még egy fontos dolog: ha hentesnél vásárolunk, kérhetjük, hogy felkockázzák, szeleteljék a húst. És ha szólunk, hogy grillezéshez vinnénk a szeleteket, arra is figyelnek majd, hogy a rostokra merőlegesen, közepesen vastagon vágják a húst. Így nem szárad ki hamar a grillezéskor. Így a húsban maradnak az ízek. Ez is fontos.

Nálunk, Szombathelyen, a Kámon-Hús hentesüzletében díjmentesen vállaljuk a szeletelést, a kockázást, a darálást. Külön megrendelésre pedig nagyobb mennyiségben is pácolunk. Egyébként rendszeresen készülnek nálunk házilag ízesített, grillezéshez szánt hússzeletek. Érdemes ezekre is ránézni, ha Kámonban jársz.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.