A grillezéshez se vásárolj bizonytalan eredetű húst. Az alkalmi vétel nem jó választás. Menj biztosra, és csakis megbízható hentesnél szerezd be a húst. Nincs annál nagyobb bosszúság, mint amikor hazaviszi valaki a grillezéshez szánt húst, és azt látja, hogy használhatatlan, ehetetlen. Ha hentesnél vásárolunk, nem védőgázas csomagolásban tárolt húst kapunk, hanem előttünk vágják le a kért mennyiséget.
Vagyis mi választunk, így nem érhet minket meglepetés. A másik dolog: a hús színe. A marhahúsnak egészségesen sötét vörösnek kell lennie, a sertéshús pedig akkor jó, ha rózsaszínes pirosas. A csirkének pedig szintén rószaszínnek kell lennie.
A címünk: Szombathely, Maros u. 2.
Még egy fontos dolog: ha hentesnél vásárolunk, kérhetjük, hogy felkockázzák, szeleteljék a húst. És ha szólunk, hogy grillezéshez vinnénk a szeleteket, arra is figyelnek majd, hogy a rostokra merőlegesen, közepesen vastagon vágják a húst. Így nem szárad ki hamar a grillezéskor. Így a húsban maradnak az ízek. Ez is fontos.
Nálunk, Szombathelyen, a Kámon-Hús hentesüzletében díjmentesen vállaljuk a szeletelést, a kockázást, a darálást. Külön megrendelésre pedig nagyobb mennyiségben is pácolunk. Egyébként rendszeresen készülnek nálunk házilag ízesített, grillezéshez szánt hússzeletek. Érdemes ezekre is ránézni, ha Kámonban jársz.