Grillezz faszenen – imádni fogod!

Többféle grillezési mód létezik, ám a legkedveltebb az összes közül a faszenes technika. Az így készített húsoknak különleges, egyedi íze lesz.

A hús ebből a szempontból mindegy, hogy milyen állatból származik. Természetesen minőségit ajánlunk, ami lehet bárány, csirke, pulyka, sertés, vadhús és marha is. A jó íz nélkülözhetetlen velejárója a pác. Érdemes lehet ennek elkészítését is szakértőre bízni. Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében a húsok bepácolását is vállaljuk. Erről korábban írtunk: készítünk például csirkecomb filét és tarját is. Van, amelyiket csípős páccal „bolondítjuk”, más szeletek zöldfűszeres, fokhagymás ízesítéssel készülnek.

A grillezési technikákkal is foglalkoztunk már. Egyesek az elektromos grillre, mások a gázgrillre esküsznek. Mégis talán a legtöbbek faszénen készítik a húst. Az így elkészített sülteknek különleges, utánozhatatlan íze lesz. Kicsit füstös, jellegzetes „grillízt” kapunk. Arra figyeljünk, hogy mindig parázson süssünk, lángban nem ajánlott. És arra is érdemes gondot fordítani, hogy ne égessük meg a húst. A szenesedett részek ugyanis egészségtelenek. Rendszeresen forgassuk és felügyeljük a húst.

 
Ha grillezéshez vásárolnál hús alapanyagot Szombathelyen, gyere el hozzánk a Kámon-hús hentesüzletébe. A pácolásban is segítünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.