Grillezz mézes oldalast!

Grillhús és édeskés íz? Sokak nem is tudják elképzelni ezt a párosítást. Pedig érdemes. Sőt, nem csak elképzelni ajánlott, hanem ha van rá módunk, próbáljuk is ki. Kenjük be mézzel a húsunkat, és karamellizáljuk meg az így keletkezett felső réteget. Oldalasnak nagyon jó ízt ad a méz.

Egy dologra viszont figyelj, ha kipróbálnád! A mézet csak akkor kend a húsra, ha már átsültek a szeletek. Hiszen ilyenkor már karamellizálásról, nem pedig sütésről beszélünk. Azt szokták mondani, hogy a mézet 10-15 perccel a grillezés vége előtt kenjük a húsra. Már, ha lassan sütünk. Magas hőmérsékleten oldalanként pár perc is elég ahhoz, hogy a cukros méz ráolvadjon a húsra. Ha túl korán használjuk a mézet, a cukor megég, a hús pedig valószínűleg nyers marad.

Próbáld meg mézzel ízesíteni a húst!

Ha a pácba tennél mézet, csak a lassú sütést válaszd. Sőt, inkább csak füstölj. Úgy, ahogy a BBQ húsokat is készítik. Ebben az esetben a mézes pácolásra már a sütés előtt pár nappal sort keríthetsz.

És még egy tipp. Ha lehet, házi mézet használj. Olyat, ami nem tartalmaz annyit cukrot, mint a legtöbb bolti. Ja, és nem csak húsokra jó a méz. A zöldségekre is nyugodtan csöpögtethetsz egy keveset.

Ha kipróbálnád a fentieket, segítünk a megfelelő hús kiválasztásában. Nézz be hozzánk Szombathelyen! Várunk a Kámon-Hús hentesüzletében.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.