Grillkolbászt vagy szeletelt húst grillezzünk?

Azt, hogy melyik megoldást célszerű választani, számos tényező befolyásolja. Fontos például meggondolnunk, hogy mennyi időt szánnánk a grillezésre, fix a vendégek száma, vagy előfordul, hogy többen is jönnek. Illetve, hogy anyagilag mennyit szánnánk a sütögetésre.

Például, ha gyorsan szeretnénk valamit a grillen készíteni, akkor a szeletelt húsból válasszunk csirkét vagy süssünk kolbászt. Utóbbi azért is jó, mert a pácolással nem kell bajlódni. Előbbit viszont nem árt előkészíteni. Bár ebben mi tudunk segíteni, előre pácolt kámoni húsok ugyanis kérhetők a hentesüzletünkben. A sütés pedig nagyjából 20 percet vesz igénybe.

De, ha már grillezünk, ne siessünk!

Ha bizonytalan a vendégek létszáma, akkor is inkább grillkolbászt vásároljunk. Ha ugyanis nem fogy el, a sütés előtt még lefagyasztható. Szemben a grillhúsokkal, azokat ugyanis már nem nagyon ajánlott a mélyhűtőbe tenni. Takarékossági szempontból tehát a kolbász jobb választás, ha bizonytalan a vendégek száma.

kámoni grillkolbász

Ha ráérősebbek vagyunk, választhatunk sertéshúst a grillezésre. Ha így tennénk, a sütés előtti napon feltétlenül pácoljuk be a szeleteket. Vagy, ha ezt nem vállaljuk, vásároljunk előre pácolt húst. Ebben szintén tudunk segíteni.

ingyenes-szolgaltatasok

Ha pedig időnk is van és pénzből is többet szánnánk a grillezésre, kérjünk a húsboltban valamilyen erre alkalmas marhahúst. Mondjuk vesepecsenyét.

Legyen bármelyik húsféle a választott, mi segítünk a beszerzésben, házilag pácolt húsok, házi készítésű grillkolbászok egyaránt megtalálhatók a kínálatunkban. Várunk Szombathelyen a húsboltunkban: Maros u. 2.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.